• 3
    07 ocak 2021 tarihi itibariyle soyle yakin gecmisi gozumuzun onune getirdigimiz zaman, sirasiyla; alp yalman, faruk suren, mehmet cansun, ozhan canaydin, adnan polat, unal aysal, duygun yarsuvat, dursun ozbek ve mustafa cengiz gibi isimlerin baskanliklarina sahitlik etmis bulunuyoruz. alp yalman ve faruk suren'i bir kenara ayirarak, son 20 yila baktigimizda ust duzey profil olarak tek bir isim goze carpiyor ki kulup olarak son yillarin en basarili sezonunu da bu donemde yasamistik. amator branslar dahil olmak uzere...

    unal aysal.

    simdi, hajrovic ve ya borclari tl cevirmesi gibi muhabbetlere girmeyecegim ki konumuz o degil.

    diger baskanlara baktigimiz zaman ise, galatasaray profilinin altinda olmalarini bir kenara birakiyorum, belirli bir planlari olmamalari, ozgur dusunce ve iradeleri olmadiklari icin galatasaray'in haklarini savunamamalari, taraftarlarin gaziyla transfer yapmalari(ki bu transferlerin bir cogu taraftarin gazini almak icin yapilmis vasat transferler) gibi ozellikler goze carpiyor. adnan polat'i ve mehmet cansun'u da bu ozelliklerin bazilarindan muaf tutabiliriz.

    yani galatasaray'in son 7 baskanina baktigimiz zaman sadece 1 baskan doneminde parlak donem gecirdigini goruyoruz. son 7 baskandan sadece 1 tanesi...

    peki bunun sorumlusu kim? taraftar mi? fatih terim mi? oyuncular mi? baskanlar mi?

    dursun ozbek'ten kurtulmak amaciyla mustafa cengiz'i destekleyen taraftarlar olarak su an biz, mustafa cengiz'in de dursun ozbek kadar kotu bir yonetime sahip oldugunu gormuyor muyuz?

    peki bunun sorumlusu ve ya sorumlulari kimler?

    galatasaray'i vasata alistiranlar kimler?

    mustafa cengiz'in ardindan iyi bir baskan gelecek diyebiliyor muyuz yoksa son 7 baskan orneginde oldugu gibi yine daha mi kotusu gelecek diye icimizde bir endise mi tasiyoruz?

    sizce de galatasaray'i vasat yonetimlere emanet eden vasat dusunce ile ilgili de bir aksiyon alinmasi gerekmiyor mu?

    galatasaray'in vasat yonetimler tarafindan yonetilmesinden bikmadik mi? surekli yanlis yonetimleri galatasaray'a musallat edenlerden bikmadik mi?

    nasil ki forveti satilip yerine forvet alinmayan, orta sahasi satilip yerine orta saha alinmayan, teknik direktorunun tum organize kotuluge karsi tek basina birakilan takimin basarizliginin ardindan teknik direktoru degil de yonetimi elistiriyoruz, aynisini genel kurul icin de dusunelim.

    diyeceksiniz ki ama bu donemlerde en fazla biz sampiyon olduk. arkadaslar biz cevat guler teknik direktorlugunde, dursun yarsuvat baskanliginda da sampiyon olduk mevzu o degil. mevzu su ki galatasaray'in, galatasaray'i donemlik ve ya gunu birlik dusunceye maruz birakmayacak, kapali kapilar arkasinda toplantilar yapilirken oturup izlemeyecek, mhk, tahkim kurulu ve federasyonun butun uyelerinin fbjk'li olmasina izin vermeyecek, kulubu alanen dogranirken gidip o federasyonu ibra etmeyecek, yanlisin karsisinda boynunu bukup kem kum etmeyecek baskana, kisacasi; haklarini sonuna kadar savunacagi, kendisini profesyonel bir yonetim yapisina kavusturacagi bir baskana ihtiyaci var.

    bu genel kurul profili ile bu profilde bir baskan secilir mi? taktiri size birakiyorum.

    okudugunuz icin tesekkur ederim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın