• 8
    son yillarda insanlarin en mahrem, en lekesiz, en suphe duyulmayacak, en guvenilecek kurumlara olan inanci gordugum kadariyla yok olmak uzere.
    misal adalet. sana farkli bana farkli olur mu? bir mahkemenin bozdugunu, araya giren mahkeme onaylar, en ust mahkeme ne oluyor der, digerleri onu sallamaz. allah askina "bu ulkede adalet sapina kadar var" diyen var mi?, hadi sapi "yine" bize kalsin, az cok adalet var mi?
    misal, kpss. en suphe olmamasi gereken seylerden biri. askeri okul, polislik, universiye vs. sinavlari da benzer sekilde.
    misal ysk, secim. secimlere hile hurda bulasti mi? oylar calindi mi? bu ulkenin en az %40'i ciddi ciddi bu sorulari soruyorsa gecmis olsun.

    ve misal milli piyango. gonul rahatligiyla "lan acaba" demeden alan var midir bilmem. varsa afiyet olsun. hele hele tupcu'ye gectikten sonra... 2021 yilbasi cekilisinde bu kadar alenen milletin kandirilmaya calisilmasi artik bana sasirtici bile gelmiyor. sadece piyango degil tabi, sayisal loto-toto-moto, butun zimbirtilar dahil.

    ben prensip meselesi yaptim, bazen arkadas oynarken yaninda zevkine bir iki oynamisligim olmustur fakat artik bu sans oyunlarina zerrece guvenmiyorum. kesinlikle de oynanmasini tavsiye etmiyorum, en azindan devir degisene kadar.

    ancak, bizim kulubun cekilisinin daha seffaf ve guvenilir oldugunu dusunuyorum. bir hile olsa, bizim taraftar gormezden gelse bile rakipler hemen ziplar zaten. bu riski de kimse almaz heralde.
    ben 10 tane almayi dusunuyorum simdilik. hayirlisi bakalim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın