resim
Taylan Antalyalı
Takım:Samsunspor
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:29
Boy:1.80
Uyruk:Türkiye
  • 1531
    kendisi hakkında altınordu başkanı seyit mehmet özkan kulübünün websitesi üzerinden güzel bir yazı girmiş. burada verildiyse affola. yazı tarihi 31 ağustos dolayısıyla o tarihten itibaren 40 sayfa entry var. bu bile taylan’ın ne kadar popüler olduğunu ve kat ettiği mesafeyi gösteriyor.

    --- alıntı ---
    taylan antalyali kariyer plani...
    şu anda galatasaray’da oynayan taylan antalyalı’nın futbol kariyerine bir göz atalım;

    “futbolcu yetiştiriciliği”nde “olumlu aile”nin sisteme katkısı ile ilgili yaşanmış bir hikaye anlatacağım ve bir “örnek aile” ile sizleri tanıştıracağım.
    antalyalı ailesi ve oğulları : taylan antalyalı.

    tarih : eylül 2009
    yer : izmir atatürk stadyumu yan sahalar
    saat : 16:00 - sıcak, boğucu bir gün..
    etkinliğin adı : tff u15 ege bölge karması seçmeleri

    yan sahalara geldim, tribüne oturdum. o anda sahada görevli bulunan çok sevdiğim, çok saydığım rahmetli şakir kuruş hocama ve özer yurteri abime selam gönderdim.
    tribünde her kulüpten oyuncu izleme antrenörleri var.. her zamanki gibi, gençlerle ilgili bir saha etkinliğinde orada bulunan tek başkan, hatta tek yönetici, benim. sağ yanımda bir sene önce uşak’taki türkiye şampiyonasında salih uçan’ı keşfeden sevgili dostum/arkadaşım zafer bilgetay var. maç başladı. önceden belirlenen isimler var, herkes onlar hakkında bir şeyler söylüyor.. bir an, bir çocuk sağ iç koridorunda bir top kaptı, dikine 25-30 metre top sürdü, gol pası attı. biraz sonra yine ona benzer çıkış daha yaptı. ben ayağa kalktım. arkadaşlar eğer olabiliyorsa ben bu çocuğu istiyorum. diğerlerini siz izlersiniz, dedim ve ayrıldım. öğrendim ki çocuğun adı taylan’mış ve muğlaspor’danmış.. muğlalılar ile aramız iyidir. gittik allah’ın emriyle taylan’ı istedik. anlaştık. aile ile tanıştık. sevgili annesi zalihe hanım, ben çocuklarımdan ayrılamam, biz onu nasıl bırakacağız? dedi. biz de, siz de izmir’e gelin o zaman, dedik. ne büyük tesadüf, baba nami bey yatağan termik santrali atölyesinde çalışıyor. yani bizim ailemizin mesleğine çok yakın. oradan bir yıl sonra ayrıldı, ailece izmir’e taşındılar. nami bey aliağa’da bulunan demir-çelik fabrikamızın atölyesinde işe başladı. tam 4 yıl oğlu hatırına her gün aliağa’ya servisle gidip geldi, bir gün bile hayatından şikayet etmedi. eşiyle birlikte her hafta çocuklarının maçlarına gelip izlediler. tribünde bir merhaba, nasılsınız hepsi o kadar. bir gün bile vırvır etmediler.

    şu anda galatasaray’da oynayan taylan antalyalı’nın futbol kariyerine bir göz atalım;

    taylan antalyalı - 08.01.1995 , muğla/yatağan doğumlu.
    30.06.2006 (yaş 11) : muğlaspor’da amatör lisansı çıkıyor.
    13.10.2009 (yaş 14) : eski kulübümüze transfer ediyoruz.
    11.05.2012 (yaş 17) : eski kulübümüzde profesyonel yapıyoruz.
    2012/13 (yaş 18) : eski kulübümüzde 9 tff 1. lig maçı oynuyor.
    2013/14 (yaş 19) : eski kulübümüzde 26 tff 1. lig maçı oynuyor.
    13.08.2014 : 19 yaşında tff süper lig’e gençlerbirliği kulübüne transfer oluyor.
    2014/15 (yaş 20) : gençlerbirliği’nde sadece 2 süper lig maçında sonradan oyuna giriyor, hepsi o kadar.
    duayenimiz ilhan cavcav ağabeyimiz beni arıyor. rahmetli bana demirci derdi..
    - yahu demirci sana inandık, bu çocuğu aldık, bu çocuk senin dediğin gibi çıkmadı!
    - ilhan abi n’olursun biraz sabredin, bu çocuk süper lig oyuncusu..
    - hadi ordan!

    2015/16 (yaş 21) : taylan sezonun birinci yarısını yine sıranın kendisine gelmesini bekleyerek yedek kulübesinde geçiriyor.
    ilhan ağabey daha fazla sabredemiyor, sezonun ikinci yarısı bir alt lige, tff 1. lig’den kayseri erciyes’e kiralık veriyor. orada ikinci yarı 13 maç, yani neredeyse tüm maçlarda oynuyor.
    ilhan ağabey bu sefer doğruyu buluyor, bu çocuk gözümüzün önünde olsun, diyor.
    tekrar ankara’ya çağırıyor, ama bu sefer gençlerbirliği’ne değil gençlerbirliği’nin hazırlayıcı takımı hacettepe’ye çağırıyor. hacettepe tff 2. lig’de..

    2016/17 (u22) : gençlerbirliği’nin hazırlayıcı takımı hacettepe’de tff 2. lig’de forma giyiyor. burada tüm maçlarda ilk 11 oynayarak yavaş yavaş gerçek kimliğine kavuşuyor, izlenmeye başlıyor.
    sürekli oynamasının karşılığında sezon sonu, 17.08.2017’de erzurumspor’a transfer oluyor.
    tff 1. lig’den gençlerbirliği’ne gelen taylan, gençlerbirliği’nde ilk 11 göremeden, başka bir tff 1. lig kulübüne gidiyor.
    işin bu kısmı, üzücü ve yanlış kariyer planlaması!..

    2017/18 (u23) : erzurumspor formasını giydiği ilk yılında takımının süper lige çıkmasında önemli rol oynuyor. dikkatleri üzerine çekiyor..
    2018/19 (u24) : erzurumspor’daki ikinci sezonunda süper lig’de oynayan takımının parlayan yıldızı oluyor. takımı küme düşse de, fatih terim hocamızın gözüne giriyor, sezon sonunda ver elini galatasaray..
    2019/20 (u25) : henüz ilk yılında galatasaray forması ile 15 süper lig maçında yer alıyor.. taylan çok akıllı bir delikanlıdır. profesyonel futbol mesleği’nin gereklerine göre yaşam kurduğuna eminim.. allah bir sakatlık vermesin, en az 10 yıl galatasaray veya başka süper lig kulüp formaları giyer. önündeki 10 yılda alacağı yıllık ücretler “dünyalığı”nı yapmaya yeter de artar bile.. inşallah güzel bir aile de kurar, ailesiyle birlikte 35 yaşından sonra da güller gibi yaşar.

    taylan’ın gençlerbirliği’nde hiç süre alamadığı 1,5 sezon kaybı var.
    eğer gençlerbirliği’ne geldiği gün, pişmesi için hemen hacettepe’ye verilseydi veya kiralık gönderilseydi, çaylaklık dönemi daha kısa sürebilirdi..
    işte bu yüzden 19 yaşına giren öks oyuncularımıza acele etmeyin, diye tavsiye ediyoruz.

    kalın sağlıcakla,

    seyit mehmet özkan
    altınordu arması yediemini

    --- alıntı ---

    tamamı için;
    https://www.altinordu.org.tr/Bizden-Size/2/259
App Store'dan indirin Google Play'den alın