• 525
    https://tr.beinsports.com/...0-besiktas-mac-ozeti

    bu maçta yaşanan;

    1- ilk yarıda skor 0-0 iken onyekuru'nun ceza sahasının ilk metrelerinden vurduğu ve karius'un çıkardığı şut (dk. 36),

    2- ilk yarıda skor 0-0 iken duran topta donk'un bomboş kaleye değil auta vurduğu kafa vuruşu (dk. 38),

    3- ikinci yarıda skor 2-0 iken diagne'nin çaprazdan vurup karius'un çıkardığı pozisyon (dk. 58),

    4- ikinci yarıda skor 2-0 iken onyekuru'nun bomboş kale yerine auta attığı %100'lük pozisyon (dk. 66)

    gibi pozisyonları bein sports özetinde göremezken beşiktaş aleyhine karar çıkan neredeyse her pozisyon ve beşiktaş'ın girdiği her pozisyon 3 dakikalık özette yer almıştı. kısacası bein sports (bkz: #3009743) şurada anlattığım özet hazırlama algoritmasını bu maçta da işletmişti.

    bu maçta;

    - hiçbir şeyi beğenmeyen galatasaray taraftarı

    - ağlak fbjk taraftarları

    - 1 oynadığını 30 oynamış gibi anlatan beşiktaş taraftarı

    - taraflı yayıncı kuruluş

    gibi etkenlerden dolayı spor kamuoyunda maç sonucunu hakemin belirlediği, galatasaray taraftarı'nda da çok da iyi oynamadan kazandığımız algısı oluşmuştu. halbuki gerçekler hiç öyle değil.

    skoru alıp vidaları gevşettiğimiz 60. dakikaya kadarki toplam şut sayıları;

    galatasaray-beşiktaş
    şut: 11-3
    isabetli şut: 6-1

    şeklindeydi. ki bu şut sayılarına atakları şutla bitirme yüzdesi oldukça düşük olan bir takım olmamıza rağmen ulaşmıştık. özellikle 30 ila 60. dakikalar arasında beşiktaş'ı ezip geçmiştik. bu dakikalar arasında 2'si gol olmak üzere 6 gol pozisyonuna girmiştik. bunu yaptığımız beşiktaş, her ne kadar büyük hakem yardımlarıyla olsa da süper lig 2018-2019 sezonu'nun 2. yarısında bu maça kadar çıkmış olduğu 13 lig maçında 10 galibiyet 3 beraberlik 0 mağlubiyet almıştı. son 6 maçlarını kazanmışlardı ve istim üstündelerdi.

    ara ara "dördüncü fatih terim dönemi'nde iyi oynadığımız 3-5 maç anca sayabiliriz" şeklinde sitemde bulunan renktaşlarımı gördükçe aklıma bu maç geliyor. bu söylemde olan renktaşlarım eminim ki bu maçta pek iyi oynamadığımızı düşünüyor. ki bunu bu başlığa bir göz gezdirerek anlayabiliriz rahatlıkla. şunu söylemem gerekir ki bu maçta bile pek iyi oynamadığımızı düşünen biri için "dördüncü fatih terim dönemi'nde iyi oynadığımız 3-5 maç anca sayabiliriz" demek çok normal. ama bu maçta pek iyi oynamadığımızı düşünmek bana çok tuhaf geliyor. hele de çok daha güçsüz bir beşiktaş'a karşı bu maçtan çok daha kötü oynadığımız 26 şubat 2012 galatasaray beşiktaş maçı'na dair görüntülere her denk gelişimizde "o zamanlar ne top oynuyorduk be", "o zamanlar ruh vardı, şimdi yok" diyenleri görünce.

    bana öyle geliyor ki hayatımızdaki güzellikleri, o güzellikleri yaşadığımız dönemde yeterince takdir edemiyoruz. çünkü böyle 2 ileri 1 geri devam edersek eminim ki bu maça dair görüntüler de birkaç sene içinde sosyal medya platformlarında paylaşılacak ve maç hakkında "o zamanlar ne top oynuyorduk be", "o zamanlar ruh vardı, şimdi yok" denecektir. o yüzden bana kalırsa yaşadığımız güzel anları ve anıları "rakipler güçsüzdü o sayede şampiyon olduk", "x oyuncu bizi taşıdı onun sayesinde şampiyon olduk", "şansımız sayesinde şampiyon olduk" gibi çoğunlukla haksız ve irrasyonel söylemlerle değersizleştirmek yerine bu şampiyonluklarla gurur duymak ve güzel anmak her açıdan daha iyi olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın