• 7
    futbolun kendisine hazır olmadığı yıllarda rakipleri kanser eden jose mourinho taktiği. kanat oyuncularının beke, beklerin stopere dönüşmesi ile alan bırakmama üzerine kuruludur. her oyuncu kendi alanındaki rakibi tutar, rakip alan değiştirirse o alandan sorumlu oyuncu görevi devralır. bunu biz hareket halindeyken telefonlarımızın baz istasyonu değiştirmesine benzetebiliriz. ancak alanı terkeden rakip topla buluştuğunda tehlike yaratabilecekse oyuncu rakiple hareket etmeye devam eder.
    teoride çok sağlam olan bu taktik konsantrasyonu yüksek, sabırla boşluk arayan ve inisiyatif alan oyunculardan oluşan takımlara karşı pratikte dökülmüştür. klopp ve guardiola'nın takımlarının en net özelliği de budur: kapanan rakibe sabırla, paniğe kapılmadan düzenli olarak saldırmak. bu mentalite ile premiere league'de 100 gol barajını geçen liverpool ve manchester city jose mourinho'nun sonunu getirmiştir.
    bu taktiği barcelona'ya karşı kalenin önüne otobüs çekerek (yabancı kaynaklar bile "jose mourinho parks his bus" der.) maçın tek farkla bitmesini sağlamış, inter'i tur atlatarak kupaya yürümüş, benim ise 7400 küsür lira veren kuponumu yatırmıştır. bu kısım biraz subjektif oldu ama takdir edersiniz ki o yıllarda güzel paraydı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın