resim
José Mário dos Santos Félix Mourinho
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:61
Uyruk:Portekiz
  • 1816
    diego simeone için de aynı şeyi düşünürüm. mourinho gibi adamlar büyük imkanlar verilince istenen seviyede başarılı olacak teknik direktörlerden değil. yani top class takımlar yerine onun bir altı seviye takımlarda daha ideal teknik direktörlük yaparlar. ayrıca bu tip teknik direktörlerde başarı için, teknik direktörün karizmasının kulübün karizmasından büyük olması lazım ki itirazlar kolay kolay gelmesin. çünkü bu adamlar tipik büyük takım oyununu seven adamlardan değiller. neden bu kadar defansif oynatıyorsun, united-real vesaire böyle oynamaz, bu adam neden oynamıyor, bu adama bu kadar para verilir mi itirazları mourinho'yu yıpratıyor. mourinho bunun üstesinden gelemiyor. çünkü kulübün gelenekleri kendisinin prensiplerine ağır basıyor. mourinho'ya yüzde yüz hakimiyet asla bırakılmıyor. bu da güven problemini zamanla doğuruyor.

    inter ve porto'da toplam 4 sezon, 2 şampiyonlar ligi kupası.
    chelsea, real madrid, bir daha chelsea'de toplam 10 sezon, ama şampiyonlar ligi finali bile yok.
    istatistik çok açık. mourinho atletico, dortmund, inter, valencia, roma gibi top class seviyenin bir altı takımlarda ideal ortamını bulabilir gibi geliyor.

    united'deki şimdiki durumuna gelirsek başarılı ama yeterli değil. mourinho takımlarında daha önce maksimum 4 sezon durmuş. çalıştırdığı kulüplere adaptasyonu mükemmel, başarı için bekleme yok, ama birkaç sene içinde daha iyiye gidiş de yok. çalıştırdığı takımlarda en geç 2 sezon içinde lig şampiyonluklarına ulaşmış. ama başarılar uzun soluklu da olmamış. iki defa chelsea'den aldığı kötü sonuçlar sebebiyle aralık ayında ayrılmak zorunda kalmış. özet olarak mourinho'nun sözleşmesinin 2021'e kadar uzatılmasının pratik bir sonucu yok. 18-19 sezonunun sonuna kadar lig ya da cl şampiyonluğu gelmezse bileti kesilir. united artık alex ferguson'ın göreve başladığı zamanki şartlara sahip değil. sabretmezler... city-tottenham-liverpool gittikçe iyiye gidecek gibi de görünüyor. united bu hantal kadro yapısıyla daha da geri düşebilir. mourinho'nun gerçekten işi çok zor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın