resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 14496
    "şu iyi, bu iyi, bilmem ne ama transferi beceremiyor ya :(" klişesiyle hala eleştirilebilen teknik direktör. "geçmişte bu yaşandı." diye de devam eder.

    çok değil, sağ omzumuzun üzerinden dönüp baktığımızda, şu an bir çoğumuzun gözünde efsane olan melo için yönetim kuruluyla papaz olmuş, muslera'yı yüksek maliyetle de olsa ısrarla üzerinde durarak aldırmış, eboue transferini direterek 3.5 milyon euro'ya tamamlatmış, "emekli olmaya geldi" denilen ujfalusi'yi aldırıp unutulmaz hale getirmiş; engin, selçuk, ceyhun vs. daha da uzayacak listeyle bir iskelet kurmuş, üzerine yaptığı takviyelerle bitik durumdaki takımı bu iskeletle 2015 yılına kadar domine edecek hale getirmiştir.

    tamamen geriye dönüp uzaklara baktığımızda, en basitinden "kendi maaşımdan kesin, hagi'yi getirin." diyen adamdan bahsediyoruz.

    hatalı transferleri, tutmayan hamleleri tabi ki olmuştur. zannediyorum %100 transfer isabeti sağlayan, bu konuda hiç hata yapmayan bir teknik direktör yaşamamıştır herhalde. kaldi ki şu an üretilen fikirlerin hepsi farazi. "artık eskisi gibi haber üssü olmayan" florya'dan sızdırıldığı iddia edilen, bildirilen, dile getirilen bilgiler. resmileşen tek bir transfer yok. geldiğinden beri kap'a yapılan bildirimlerin hepsi antrenör isimler. hal böyleyken farazi haberler üzerinden klişe yorumlar çok tutarlı olmuyor.

    ayrıca bunca başarıyı yakalayan, kupalardan koleksiyon yapan bir hocanın, "transfer beceriksizi" olması mümkün mü? bu kadar başarı, bu kadar önemli bir faktör* olmaksızın nasıl geldi acaba?
App Store'dan indirin Google Play'den alın