• 20
    2017-2018 sezonu 2 hafta önce sona eren ve play-off moduna giren amerikan futbol ligi.
    nfl'de 2 adet farklı konferans var diyelim. bir tanesi afc* diğeri ise nfc*. bunların şampiyonları super bowl denilen final maçı ile karşılaşıyor ve şampiyon belli oluyor.

    bu hafta oynanan karşılaşmalar ile afc ve nfc finalleri belli oldu.

    afc konferansı şampiyonluk maçında geçen senenin şampiyonu, uzun zamandır nfl domine eden new england patriots vs yıllardın play-off resmine bile giremeyen ama son 2 senedir çok akıllı işler yapan jacksonville jaguars. maçın new england'ın sahası olan boston civarında olması, yıllardır gelen geleneksel sistemleri ve tabi ki; tom brady ve bill belichick kombinasyonu. bu brady, bill kombinasyonunu şöyle düşünün, fatih terim ve hagi gibi. neyse konuya gelirsek patriots ağır favori, jacksonville,son maçta pittsburg karşısında ne kadar iyi oynasalar da son maçlarda patriots defansı çok toparladı ve jacksonville bu kadar rahat sayı şansı vereceklerini zannetmiyorum. jackysonville en büyük dezavantajı quarterback pozisyonunda ki oyuncusunun zayıflığı ama bu adam son maçta 45 sayı koydurttu takımı için ama dediğim gibi bu gibi hava çok zeki bir koç, ve iyi oynayan patriots karşısında işleri çok zor.

    nfc konferansı şampiyonluk maçında ise philadelphia eagles vs memleketim takımı minnesota vikings karşı karşıya gelecekler. bu maçta sürpriz olması yüksek maçlardan bir tanesi. sebebi ise eagles'ın quarterback carson wentz sezon içinde sakantlandı ve bu eagles'ı biraz zorluyor. özellikle play-off maçında atlanta falcons karşısında çok zorlandılar ve julio jones son saniye belki düşmese şuan burada olamayacaklardı. ama ne olursa olsun eagles komple bir takım ve eagles taraftarı ateşli ve coşkusu ile takımlarına güç vereceklerdir. gelelim yıllardır yüzleri gülmeyen kuzeyin takımı *, bu nasıl güzel bir sondur. yıllardır ağlayan adamlar şimdi sevinçten ağlıyor. izle ve tüylerin diken diken olsun https://www.youtube.com/watch?v=OJzpoj_NxqQ . vikings mükemmel bir sezon geçirmesine rağmen çok önemli 2-3 pozisyonda sakatlıkları olmasına rağmen halen pes etmeden devam ediyorlar. özellikle new orleans saints karşısında alınan son saniye sayısı ile gelen galibiyet, onları eagles karşısında daha da gaza getirecektir. neden mi? çünkü super bowl finali vikings sahasında olacak ve tarihte bir ilke imza atabilirler. ne güzel olur ama, minnesota güzel memlekettir,soğuktur,çok fazla havalı şey yoktur ama insanları çalışkan,yardımsever ve gerçekten iyi insanlardır genellikle.
    onun dışında maça gelirsek iki adet acemi denilecek quarterback karşılaşması olacak. eagles'ın mvp sezonu geçiren quarterback'ı carson wentz sakatlanarak sezonu kapattı. yerine gelen nick foles'ın bu maçın potansiyelinde olmadığını düşünüyorum.aynı zamanda vikings quarterback'i case keenum ise 30 yaşına gelmiş. nfl liginde çok fazla dikiş tutturamamış bir adam. en az hata yapan, hücüm oyununu daha etkili kullanan maçın galibiyeti olur.

    gs sözlük amerikan sporları sunar
App Store'dan indirin Google Play'den alın