• 1
    1 temmuz 1987 ile 1 temmuz 1989 arasında sürmüş dönemdir.

    mustafa denizli, kulübümüzde 1984 yılında futbolu bıraktıktan sonra jupp derwall'in 3 sezon yardımcı antrenörlüğünü yapmıştır. derwall görevi bıraktıktan sonra da 1987-1988 sezonunda takımımızı devralmıştır.

    bu dönemde, galatasaray 1 lig şampiyonluğu, 1 cumhurbaşkanlığı kupası, 1 de tsyd kupası kazanmıştır. avrupa'da ise ilk sezon, o sezonun şampiyon kulüpler kupası şampiyonu olacak psv eindhoven ile ilk turda eşleşmiş, ilk maç 3-0 kaybetmesine rağmen ikinci maçı 2-0 kazanıp şansını sonuna kadar zorlamış, ama ne yazık ki 3. golü bulamayıp elenmiştir. ikinci sezonda ise türk futbol tarihinin şampiyon kulüpler kupası-şampiyonlar ligi seviyesinde en büyük derecesi elde edilmiş, galatasaray şampiyon kulüpler kupası'nda sırasıyla rapid wien, neuchatel xamax (yıllar boyu konuşulan ve konuşulmaya devam edecek efsane eşleşme, ilk maçı 3-0 kaybetmesine rağmen galatasaray, ikinci maçı 5-0 kazanıyor ve yoluna devam ediyordu.) ve monaco'yu eleyip yarı finale yükselmiştir. yarı finalde steaua bükreş'e maalesef 4-0 ve 1-1'lik skorlarla elenerek kupaya veda ediyordu.

    bu dönemden hatırlamak istemeyeceğimiz en olumsuz anı ise, şampiyon kulüpler kupası'nda yarı final oynadığımız sezonda (1988-1989), türkiye kupası'nda o sezonun rekor gol ve puanla lig şampiyonu olacak fenerbahçe ile çeyrek finalde eşleşip, ilk maçta 2-0 geriye düşmemize rağmen 2-2 çevirip, ikinci maçta da evimizde ilk yarıda 3-0 öne geçmemize rağmen 3-4 kaybedip elenmemizdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın