resim
Ahmet Oğuz Çetin
Görev:Gelişim Direktörü
Takım:Türkiye
Yaş:61
Uyruk:Türkiye
  • 186
    futbol hayatı ve teknik direktörlük kariyeri ayak oyunlarıyla, hizipçilikle ve onun bunun adamı olmakla geçmiş, gereğinden fazla değer gören, faydasız topçu eskisi.

    tanju çolak*, "beni fenerbahçe'den gönderen, aykut, rıdvan ve oğuz'un başını çektiği ve o dönem fenerbahçe'yi içeriden yöneten sakaryalılar çetesiydi." demişti. anlayacağınız bizim yeniçeri ocağının kallavisi 90'lı yılların ilk yarısında bu ve iki saz arkadaşının önderliğinde fenerbahçe'de mevcuttu, nitekim ali şen çareyi hoca yiyen, topçu öğüten bu tayfayı çil yavrusu gibi dağıtmakta buldu. ama bunlar sonraki başkan aziz yıldırım'la arayı hep iyi tuttular, ki hepsinin fenerbahçe teknik direktörlük geçmişi vardır.

    bu teknik direktörlük denemelerinden birinde, önce mustafa denizli'nin, sonra werner lorant'ın yardımcılığını yapan oğuz çetin aktör olunca, 2002-2003 sezonunda, fenerbahçe'ye yanılmıyorsam ardarda 9 maç kazanamama gibi bir rekor kırdırmıştı. ki bu kısa dönemde teknik direktörlük lisansı olmadığı halde takım yönetme gibi bir skandaldan dolayı ceza almışlığı da vardır. fenerbahçe'den sonra erciyes, diyarbakır gibi takımlarda yok olup gitmeye mahkumken fatih terim bunu adam yerine koyup 2005'te yardımcı antrenör yaptı. işte son dönemleri hiddink'in yanında gizli teknik direktör olup hollandalı senede 5-6 kez ülkeye uğrarken tüm kadroları kurduğu ve hepten sıvadığı yaklaşık 7 yıllık milli takım antrenörlüğü kariyeri de böyle başladı. milli takımın ardından bir kaç ay süren başarısız bolu macerası, azerbaycan'da mustafa denizli'nin yardımcılığı falan filan...

    şimdi bakıyoruz, "imparator" lakabını doldurabilecek ne üst düzey futbolculuk kariyeri, ne de antenörlük başarısı var. yine, kariyeri boyunca yaptığı gibi çetecilikle ve sırtını bir yerlere dayayarak bol keseden sallıyor. sevgili o.ç., sıradan bir lejyonerden farkın yokken sana kim imparator dedi bilmiyorum ama fatih hocam allah'ın izniyle sizi tek tek kılıçtan geçirecek, o zaman statlar "imparator fatih terim" diye inlerken sen ve yancıların yine sırtınızı dayayıp ekmek yiyebileceğiniz yeni bir lejyon aramaya koyulacaksınız kudura kudura.
App Store'dan indirin Google Play'den alın