• 187
    başıma bir şey gelmeyecekse tekrar göz dikmemiz gerektiğini düşündüğüm kupa.

    peşin bir notum var, uçmadım. abi ne diyosun, dur bi bismillah diyecek arkadaşlara bunu belirteyim. biliyorum, şu anki şartlarda çok zor ama gelecek sene ya da sonraki sene için hayal değil.

    gelelim neden uefa kupasını tekrar almamızı istediğime.

    şimdi benim fikrime göre, bizim psikolojimizde bir oynama var. şöyle ki, uefa kupasını alana kadar, ihtimal vermeyen diğer takımlara ve hatta kendi takımımız taraftarına karşın, evet biz bunu alabiliriz diyen bir takım vardı. uefa kupasını aldıktan sonra ise o takım, başarılamaz bir şeyi başarmanın verdiği psikolojiyle direkt olarak dağıldı. yani normalde, öyle bi takım varsa elinde olması gereken o kulübün yakın gelecekte maddi olarak zararda olması imkansız. o futbolcuları satman lazım vesaire. mesela o dönem en büyük hatadır emre'nin okan'ın bedelsiz gidişine izin vermek, hakan'ı çok iyi paralara okutmamak falan.

    düşün, aynı kadro bi portekiz ekibinde olsa ne kadar para kazanırdı.

    ama biz zafer sarhoşluğuyla, zaten en tepeye çıktık düşüncesiyle takıma para getirebilecek o kadar imkandan faydalanmadık.

    o noktadan sonra ise, şampiyonlar ligi'nin altını hedef koymadık kendimize. yani hem elimizdeki gücü dağıtıp, hem dağıtmadığımızı zannettik. ve uefa'da olmayı hiç önemsemedik o seneden beri.

    bence, uefa kupasını hedefleyelim demiyorum ama, şampiyon olup şampiyonlar ligi gruplarından uefa'ya kalmak gibi bir imkan geçerse elimize kısa dönemde, en fazla odaklanacağımız nokta o kupayı tekrar almak olmalı.

    böylece, geçmiş dönem sebebiyle tecrübe anlamında çok ötede olan bir fatih terim'le, maddi olarak yeterli gücü, daha iyi futbolcuların gelme isteğini bir araya getirip şampiyonlar ligi'ne daha güçlü adımlarla girebiliriz.

    hedef şampiyonlar ligi, basamak uefa olsun istiyorum yani, özetlemek gerekirse.
App Store'dan indirin Google Play'den alın