• 22
    grup aşamalarında önemli sürprizlerin yaşandığı sezondur.

    a grubu: lider manu oldu, bu normal. ancak muhtemelen birçok kişiye göre 2.olacak veya en kötü 3.olacak benfica, 0 puanla veda etti. cska ve basel ile oynadığı maçlardan 0 puan alması ilginç açıkçası. bu tabii çok önemli bir sürpriz değil ama beklenilen bir şey değildi herhalde.

    b grubu: şaşırtmayan bir grup oldu. 1. psg, 2.bayern oldu ve aynı puanla bitirdiler. psg 21 averajla iyi bir iş başardı açıkçası, ilerisi için rakiplerine mesaj verdi yeni üçlüsüyle. bayern ise herhalde uzun zaman sonra 2. olarak, 1. takımların tadını kaçırdı biraz.

    c grubu: senenin en sürpriz gruplarından biri kesinlikle. sene başında sorsak çok büyük ihtimalle 1. atm, 2. chelsea, 3. roma denirdi ancak 1. roma oldu, 2. chelsea oldu, 3. ise atletico oldu. roma'nın lider olarak çıkması da sürpriz bence ancak asıl olay atm'nin elenmesi. son 5 yılda 2 defa final oynayan, onun dışında da en kötü yarı final oynayan atm bu kez gruplardan çıkamadı hem de karabağ'ı 2 maçta da yenemedi. atletico alıştırmıştı bizi bir şekilde yarı finalde oynamaya. tuhaf oldu. karabağ ise ilk kez katıldığı cl'de, atletico'dan 2 puan alarak önemli bir işe imza attı.

    d grubu: b grubu gibi sürpriz yaşanmayan gruplardan. 1. barca, 2. juve oldu ve herkes yoluna baktı. tabii juve gibi bir takımın da 2.olması, 1. takımların tadını kaçırmıştır. bu arada en az gol olan gruplardan biri. toplam 28 gol oldu sadece.

    e grubu: yine sürpriz yaşanmayan gruplardan. 1. liverpool, 2. sevilla oldu. liverpool, maribor'un varlığını iyi değerlendirdi ve 23 gol attı.

    f grubu: lider city oldu ki bu normal. ancak napoli'nin değil de shaktar'ın 2.olması bence sürpriz. napoli acayip hücum edebilen bir takım ancak ligi daha çok önemsiyorlar galiba.

    g grubu: senenin en sürpriz gruplarından biri kesinlikle. beşiktaş namağlup lider oldu, bu önemli bir sürpriz. bir de yetmedi geçen senenin yarı finalisti monaco 4. oldu ve avrupa'ya bile gidemedi. onlar için skandal bu sanırım. ilk kez katılan leipzig'i bile geçemediler, sadece 2 puan aldılar. sene başında çoğu kişiye göre net bir şekilde lider olması bekleniyordu.

    h grubu: yine sürprizli bir grup daha. namağlup tottenham lider oldu. son 2 senenin şampiyonu real 2. oldu. bir çok kişiye göre real ile gruptan çıkması beklenen dortmund 3. oldu. real'in 2. olması da 1. takımlar için hoş değil tabii.

    önemli sürprizler var gerçekten. uzun yıllar sonra gruplarda epl rüzgarı esti. ayrıca arsenal olmayınca sanki daha bir kaliteli oldu be şu şampiyonlar ligi. nasıl olsa 2.turda 10 gol yeyip evlerine döneceklerdi. son 16 takımdan 5'i ingiliz. kuralar da iyi giderse belki bir tanesi yarı final görebilir.

    öte yandan bayern, juve, real, chelsea gibi takımların 2. olması ise daha son 16 turundan güzel maçlar izleyeceğimizi gösteriyor. erken final tadında maçlar bizi bekliyor sanırım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın