• 14
    bence bu terim üzerinden futbolculara bakılması, yetiştikleri çevre dolayısıyla yorum yapılması ırkçılık değil, tabi işi ilerletip bu afrikalı, bu japon bunlar şöyle kötü böyle kirli vs demedikten sonra.

    sonuçta bu sözlükte en çok nefret edilen futbolcu topluluğu diye sorsanız tartışmasız türk futbolcular çıkar. en büyük sebebi bazılarının profesyonelce işini yapmaya çalışmayıp tembelleşerek bir noktadan sonra ismiyle, ilişkileriyle, dinleriyle, ırklarıyla* kariyerlerini idame ettirmeye çalışmaları. tabi bu hepsi böyle olacak diye bir şey yok, mesela enes ünal'ı herkes ayrı tutuyor.

    bu arada fransa'da yada amerika'da doğmalarının bir şey değiştireceğini düşünmüyorum aileleri, küçükken kendisini yetiştirenler veya çevreleri alman/türk/faslı vs bir topluluk olduğu zaman o topluluğun özelliklerini göstermekteler. en bilindik örneği; bakıyoruz almanya'daki türklerin bir çoğu günlerini tamamen leş türk medyasını izleyerek, küçük mahallelerdeki kahvelerde vs kapalı bir şekilde geçirmekte. bu yönden bakıldığında türkiye'deki insanlardan daha az progresif* yaşamaktalar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın