• 67
    daha önce arda turan'ın adamlığını, kendi icadım olan adamlık ölçer ile ölçmüştüm. (bkz: #2260844) bu yöntemle arda'nın %44.4 adam olduğunu hesaplamıştım.

    şimdi beşiktaş camiasında büyük ölçüde ortak iki şey var. tiner ve efendi beşiktaş söylemi. bakalım beşiktaş ne kadar efendi imiş.
    efendi kelimesinin tdk'daki tanımlarına bakalım.
    1. günümüzde bey unvanından farklı olarak özel adlardan sonra kullanılan ikinci derecede bir unvan.
    2. buyruğu yürüyen, sözü geçen kimse.
    3. koca. (kadının kocası anlamında)
    4. hizmetlilere seslenilirken kullanılan bir söz.
    5. erkekler için kullanılan bir seslenme sözü.
    6. görgülü, nazik, kibar.
    7. eğitim görmüş kişiler için özel adlardan sonra kullanılan unvan.
    8. hoca, imam, din adamı.

    beşiktaş bunu unvan olarak kullanıyor. yani burada bir keyfiyet de var. beşiktaş birde bir efendidir.
    beşiktaş buyruğu yürüyen, sözü geçen kimse/kurum mudur? hayır. şenol güneş'in ağlamaları, fikret orman'ın sürekli oraya buraya bağlanıp hakkımız yeniyor v.s. demesi... sözü geçmiyor herhalde. beşiktaş ikide bir efendidir.
    beşiktaş bahsedilen anlamda koca mıdır? sanmıyorum. beşiktaş koca olduğunu iddia ediyorsa, karısı kimdir? adamın hakkında hukuki süreç başlatırlar. beşiktaş üçte bir efendidir.
    beşiktaş hizmetli midir? yani, spor hizmetlisidir diyebiliriz. bünyesinden ekmek yiyen bir sürü insan var ve futbola hizmet ediyor beşiktaş. beşiktaş dörtte iki efendidir.
    beşiktaş erkek olmadığı, daha doğrusu "cinsiyetsiz" olduğu için erkekler için kullanma anlamında da efendi olamaz. beşiktaş beşte iki efendidir.
    beşiktaş görgülü, nazik, kibar mıdır? bazen cheersdarlin susar, videolar konuşur. şenol güneş'in ettiği küfür: https://www.youtube.com/watch?v=mkX_cUxAC5I caner erkin'in ettiği küfür: https://www.youtube.com/watch?v=HaeWLn6FEg4 bunlar sadece yakın tarihten iki örnek. dahası da ar. beşiktaş altıda iki efendidir.
    beşiktaş eğitim görmüş kişi midir? bu anlamda efendi olması gereken bir kulüp varsa, galatasaray'dır. mezunlarını eleştirsek de galatasaray lisesi çok büyük bir değerdir. beşiktaş yedide iki efendidir.
    beşiktaş hoca, imam, din adamı mıdır? evet. nasıl mı? başkanları diyor. http://skor.sozcu.com.tr/...kim-besiktas-662966/ ben tatmin oldum. beşiktaş sekizde üç efendidir.

    yanlış hesaplamadıysam beşiktaş %37.5 efendidir.
    beşiktaş'ı bu bahsi kapatmaya davet ediyorum. alın ortaya sözel, sayısal, fen, sosyoloji, atom fiziği, matematik, ne ararsanız koydum. çok derin analizler sonucu bu sayıya ulaştım. beşiktaş bilime saygı duysun, efendi beşiktaş söylemini bıraksın.

    konuyla ilgili bir tıp doktoru olan sayın ahmet çakar'ın görüşleri de aşağıdadır:
    https://www.youtube.com/watch?v=rEdsGgPWa-4
App Store'dan indirin Google Play'den alın