resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 1627
    galatasaray taraftarının kendisine saldırmasını fırsat bilen medyanın karalamaya çalıştığı futbolcumuz. bakın belhanda fenerde oynasa, aykut kocaman'ın taktiği ile parlayan belhanda asist ve gol istatistiklerinde geride kalsa da oyun içinde şöyle şöyle katkılarda bulunuyor diye haber yapılırdı. ama galatasaray'da olunca kariyeri boyunca hiç bir zaman gole direkt etkisi çok yüksek bir oyuncu olmamasına rağmen bu istatistikler üzerinden eleştirilerek, galatasaraylıların kafasında yaratılmaya çalışılan negatif düşünceler körükleniyor.

    tabi aklı başında ne izlediğini bilen taraftar bu gaza gelmez. ama zaten belhanda'ya anlayamadığım sebeplerden önyargılı olan taraftarlarımızı gazlamak için çok güzel bir ortam oluşuyor. bu kafalar yarın kendi sahamızda belhanda'yı ıslıklamaya bile kalkışır.

    aklı başında ve futboldan gerçekten anlayan tüm yorumcular belhanda'nı skorer bir 10 numara olmadığını, sneijder ile kıyaslamanın elma ile armudu kıyaslamak olduğunu, kendisinin savunma yönünde çok büyük katkılarının olduğunu, asistin asisti gibi çok fazla paylaşılmayan istatistiklerde etkili olduğunu defalarca söyledi. hatta sözlükte de bir çok arkadaşımız yazdı.

    bu sebeplerden biraz gözümüzü açık tutmak lazım. belhanda'yı büyük bir dişli gibi düşünelim. iyi çalışan bir makinenin ana parçası olup diğer çarkların da dönmesini sağlayan bir parça gibi. makine kötü olursa o da bir işe yaramaz. ama makine iyi olursa hem etrafını oynatır hem de kendisi formsuz olduğunda etrafındaki çarklar tarafından idare edilebilir. son maçlarda iyi olmadığına katılıyorum. ama satılsın, hain, bizim oyuncumuz değil, işe yaramaz gibi söylemlere de baya gülüyorum. senin takımın çatır çatır top oynuyor ve belhanda da önemli parçalarından biri. adam sezon başı sevilla'ya gidiyordu az kalsın. biz aldık maddi konular yüzünden. adam dünya yıldızı değil ama böyle itin götüne sokulacak bir adam da değil.

    galatasaray'ı aşağı çekmek isteyenlerin gazına gelmeyin. her oyuncu formsuz olabilir, belhanda da böyle bir dönem yaşıyor. ancak hala kilit pas, isabetli orta gibi önemli istatistiklerde çok iyi iş çıkarıyor. ben kendisine güveniyorum ve eminim bu sezon ki şampiyonlukta önemli bir faktör olacaktır. feghouli'nin gelmesi ile taktiğimizde ufak dokunuşlar ile daha verimli hale de gelebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın