• 71
    hâlâ, ısrarla anlamak istemeyen, üstelik hakaretler içeren cümlelerle koreografiyi yapanlara yüklenenlere, hikayesiyle, görsel bütünlüğüyle, kahramanıyla takımımızın gösterdiği benzerlikler ile neden yapılan en iyi koreografilerden birisi olduğunu bu arkadaş gayet iyi anlatmış:
    https://twitter.com/...s/922393609382584320

    2006-2007 şl açılış maçında bordeaux karşısında elm sokağı kabusu filminin karakteri freddy krueger, galatasaraylıydı. o zamanlar alışılagelmişin dışında bir kaç sene üstüste şl'den ayrı kalmıştık ve geri dönüşümüze binaen devrin ortamına uyan, müthiş bir koreografiydi.
    http://img.blogcu.com/...ercan1992_foto01.jpg

    2007-2008'de uefa kupası 3. turunda oynadığımız bayer leverkusen maçında, galatasaray atkısı takmış vito corleone, avrupa birliği bayrağı kıyafeti olan adama el öptürüyordu ve "obey your master" mesajıyla harika bir birliktelik sağlıyordu.
    https://farm3.static.flickr.com/...52964_c890b7df80.jpg

    2007-2008 sezonunda, bu kez türkiye kupası çeyrek final rövanş maçında sami yen'de fenerbahçe, "fener'in türkiye kupası aldığını gören son fenerli" olarak resmedilmişti ve 24 yıldır kupayı alamayan rakibe müthiş bir göndermeydi.
    https://galeri.uludagsozluk.com/...z-siz-wilma_1620.gif

    yine aynı sezonun 32. haftasında fenerbahçe'yle oynayacağımız maçtan önce street fighter temasında galatasaraylı ryu, fenerbahçeli chun-li'yi nakavt ediyordu. burada ayrı bir parantez daha açmak gerekiyor. bu koreografi yapıldığında, şimdiki adı 12 numara ve şürekası olan bu bok çukuru topluluk, hürriyet gazetesi spor müdürü ercan saatçi'nin köşe yazısında fişeklemesiyle, "galatasaray'ın koreografisinde pkk renkleri var" diye yaygara koparmıştı. bunlar seneler de geçse, mevsimler de değişse karakteri gelişmeyecek, asalak tipler. yapamadıkları işlere hep bok atma gayreti olan, kendileri dışında başarılı kim varsa, hangi alan olduğu farketmeksizin, seviye yükseltmek yerine başarılı olanı yaşadıkları bok çukuruna çekme gayretindeki lağım fareleridir bunlar.
    https://ultrasmovement.files.wordpress.com/...2008/04/eskiacik.jpg

    ekim 2012'de avrupa'ya ve bilhassa şampiyonlar ligi'ne yeniden dönen galatasaray'ın ilk iç saha maçında fatih, yeniden fetih için sarı kırmızı bayrağıyla at üstündeydi.
    http://www.ultraslan.com/...ages/braga-koreo.jpg

    benim aklıma bir çırpıda ilk gelenler bunlar. rocky balboa, galatasaray'la özdeşleştirilen ilk karakter değil anlayacağınız. bir çok gerçek/hayali ya da tarihi/güncel karakter koreografilerde kendisine yer buldu. kaldı ki bu sadece bize has bir durum değil. dünyada koreografi yapmayı becerebilen hemen her kulüp bu tarz temaları kullanarak vermek istediği mesajları veriyor.

    ayrıca en tepede verdiğim twitter linkinde anlatıldığı üzere gayet başarılı ve ince bir koreografidir. arka planını az çok edebiliyorum, fikir süreci en az yapım süreci kadar uzun sürmüştür. telefonundan böyle bir gif yapıp büyük bir şey başardığını sananlar, binlerce kişiyle yapılan gif gibi koreografiye küstahça dil uzatmasınlar.

    ekleme: yorumun büyük kısmını yazıp gönderemeyince depo'ya düşmüş. bunları yazdığımda saat 13:58'di, ancak şimdi girip gönderebildim. ardından baktım ki olaylar patlamış geride kalan 4.5 saatte. yaziklar olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın