• 1637
    sağ elinizi bir saat kullanmadığınızı düşünün, şu satırları bu kadar hızlı yazabilir misiniz? sağ bacağınızın olmadığını düşünün, boğazda güzel bir tur atabilir misiniz kolay kolay. bir de çift bacak ile yaşamaya alışıp o bacağın birini daha sonra kaybettiğinizi düşünün. o hayal kırıklığını kaldırabilir misiniz? ayağı kırılsa dünyası yıkılan insanlar değil miyiz?

    bugün ne mi oldu, ampute milli futbol takımımız gitti avrupa şampiyonu oldu. tek bacak ile oynadılar, yürekten oynadılar. engelli sporu kaybedeni olmayan bir spordur, bu onurun içinden kendilerini şampiyon olarak çıkardılar ve gururumuz oldular. gözyaşlarına boğulduk, ağladık.

    o takımın kaptanı osman çakmak, maçtan saatler sonra kendisine o golü izlettirdiklerinde ağlıyor, yediğimiz golu görünce ahh diye iç geçiriyor. kendisi güneydoğu gazisi, bu ülke için bu şampiyonluktan çok daha fazlasını yıllar önce bacağını kaybederek verdi.

    sizler ne mi yaptınız? üç kuruş para için, benim için değil ha sizin için üç kuruş, elinizin kiri çünkü sizin bu para, gittiniz milli takımı fransa'da sattınız. karılarına milyon dolarlık arabalar alan adamlarsınız, hani 'adam'larsınız ya. gittiniz o paralara bu ülkeyi sattınız.

    izlanda ve finlandiya'yı yenemediniz, yenseydiniz şu an türkiye 2018 dünya kupası'na katılacaktı. hayatta hedefi bile olmayan, cahil çomarlarsınız, fazlası değilsiniz. dünya kupası bir futbolcunun en büyük hedefidir, bir şölendir. o şölene katılmak için izlanda ve finlandiya'yı yenmeniz gerekiyorsa gidip de o paraların hakkını vereceksiniz, o şanın şöhretin hakkını vereceksiniz. izahı yok bunun. o 2 maçı kazanmakla yükümlüydünüz, beceremediniz. üstüne üstlük de oyundan çıkarken güldünüz, üzülmediniz. yarın banka hesabınızı kontrol edeceksiniz, 10 milyon euro'dan fazla para göreceksiniz ve hayat sizin için galericilerinizle, mankenlerinizle, sükseli mekanlarınızla akmaya devam edecek.

    sizin için lafı fazla uzatmaya değmez. siz o 2 maçı kazanıp dünya kupası'na gitseydiniz bugün şampiyon olan ampute milli takım futbolcuları bile kendi şampiyonluklarından çok belki sizi dünya kupasında görebilecekleri için, ülkeleri en büyük kupaya kaldığı için sevineceklerdi. içlerinizden bazıları onların idolü, hala idolü. şu önemi kavrayamadınız ya, size yazıklar olsun.

    milli takımı sattığınız için asla affedilmeyeceksiniz, şerefsizsiniz. bu ülke çok büyük bir ders aldı bugün, yüreğin ne olduğunu gördü, herkes sizin ne olduğunuzu da gördü. daha küçük duruma düşemezdiniz. size söyleyebileceğim tek şey "adam"sınız ya hani, adamlar grubundan gelsin.

    utan utan,
    utanmayan insan olur mu lan?
App Store'dan indirin Google Play'den alın