resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:Lazio
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 3023
    1 sene sabredilmesi gereken hocaymış, yahu bu sosyal medya taraftarlarına tav oluyorum gerçekten. neyine sabredilir bir adamın mesela? geçmişte başına geçtiği takımlarla yaptığı çıkışlara. peki bu arkadaşımız ne gibi başarılara imza atmış hep birlikte inceleyelim;

    takım: hajduk split (hırvatistan liginin dinamo zagreb ile birlikte en güçlü takımı)

    29 nisan 2013'te, 2012-2013 sezonu sonlarına doğru hırvatistan kupasında başarılı sonuçlar alan, fakat ligde bekleneni veremeyen miso kristicevic'in yerine takımın başına getirildi. başa geldiği sırada hajduk şampiyonluk yarışından kopmuş, hırvatistan kupasında ise finale kalmıştı. oynadığı 6 maçta 2 mağlubiyet 2 galibiyet 2 beraberlik aldı. aynı sezon hırvatistan kupasında miso kristicevic ile finale kalmış olan hajduk finalde rakibini 2-1 yenerek kupayı kazandı. tudor'un kariyerindeki tek kupa budur.

    asli olarak takımı tam olarak planlı çalıştırdığı sezon; 2013-2014 ve 2014-2015 sezonunun yarısıdır. bu iki sezonun istatistiklerine gelirsek;

    görev süresi: 646 gün
    toplam çıktığı maç:69
    galibiyet: 32 mağlubiyet: 19 beraberlik: 18

    2013-2014 sezonunda lig sıralaması: 3.
    lider ile arasındaki puan farkı: 22
    ikinci ile arasındaki puan farkı: 11

    2014-2015 sezonunda lig sıralaması: 3.
    lider ile arasındaki puan farkı: 38 puan
    ikinci ile arasındaki puan farkı: 25 puan

    takımdan ayrılık sebebi:2014-2015 sezonunu tamamlayamadan gönderildi. gönderilme sebebi olarak oyuncularla ve bazı yöneticiler ile sorun yaşadığı açıklaması yapıldı. son 13 hafta kala takımı bıraktı. yukarıdaki istatistik takımın sezon sonu lig sıralamasıdır. bu sezon bulunduğu süre içinde 23 resmi lig maçına çıktı. bu maçlardan 10 galibiyet, 6 beraberlik, 7 mağlubiyet aldı.

    takım: paok

    2015-2016 sezonunun başında takıma katıldı. sezonu tamamlayamadan yoğun taraftar tepkisi sonucu takımdan kovuldu.

    görev süresi: 252 gün
    toplam çıktığı maç: 45
    galibiyet: 17, beraberlik: 17, mağlubiyet: 11

    2015-2016 sezonunda lig sıralaması: 4.
    lider ile arasındaki puan farkı: 40 puan
    en yakın rakibiyle arasındaki puan farkı: 9 puan

    takımdan ayrılık sebebi: yunanistan süper ligi ve avrupa liginde alınan kötü sonuçlar akabinde, taraftarın tepkisi sonucu oyuncularını suçladı. bu davranışı ile paok'un tecrübeli futbolcusu ve taraftarın gözdesi dimitar berbatov ile sorunlar yaşadı. bunun üzerine berbatov'a ilk 11'de görev vermemeye başladı. (yabancı gelmiyor değil mi?)

    8 maçta sadece 1 galibiyet alması üzerine, oyuncuları ceza olarak otelde sabahlattı. bu olay bardağı taşıran son damla oldu ve taraftar çileden çıkarak paok tesislerini bastı. tudor'a küfürlü tezahüratlar yapan taraftarlar, tudor'un arabasına saldırmaya varan tepkiler gösterdiler. bunun üzerine paok yönetimi olağan üstü toplanarak, hırvat teknik adamın görevine son verildiğini açıkladı.

    kariyer özeti: teknik, taktik bilgi yetersizliğini geçtim, adam kafadan sorunlu. her takımda takımın lider oyuncularıyla ve diğer oyuncularla sorunlar yaşamış. suçu kendisinde arayacağına, oyuncuları saçma sapan cezalandırma yöntemine gitmiş. paok'tan ayrılış şeklinin bir benzerini bizde yaşayacakmış gibi geliyor bana.
App Store'dan indirin Google Play'den alın