• 171
    az önce transfermarkt'tan ligin degerine baktim. 2016/17 itibari ile 3.12 milyar euro olarak gözüküyor. bir de süperlig e bakiyorum 1.16 milyar euro ile serie a'nin 3te 1i niteliginde. bu i$te bir terslik var. son yillarda juve haricinde bir icraatlari yok uluslararasi arenada. yani ne bileyim, bana biraz abarti gibi geldi. tamam süperlig çöp gibi ama son yillarda gözle görülür bir yükseli$ var. serie a'da ise bir dü$ü$ varken nasil 3.12 milyar oluyor, anlamiyorum.

    ha bir de $öyle bir olay var:
    https://i.hizliresim.com/B8r8Lv.png

    https://i.hizliresim.com/88M8r1.jpg

    italya'da nerede ise yüzde 50 oraninda vergi verildigini dü$ününce tabiri caizse iyi & degerli oyuncularin seire a'ya para için gitmedikleri anla$iliyor. ta$ gibi adamlar yillik 2 milyona oynuyorlar. yarisi vergiye gidince eray i$can'in aldig maa$ ortaya çikiyor.

    $ahsi fikrim $u:
    - bu italyanlar avrupa birliginde olmanin ekmegini yiyolar (serbest dola$im falan) bir de italya'nin gerçekten ya$anilacak bir ülke olmasindan dolayi futbolculara cazip gelmesi (feslegen, mozzarella, domates, zeytin yagi ve enfes akdeniz iklimi)
    - yerli futbolculari abartili bonservis bedelleri ile birbirilerine satiyorlar ki marka degerleri yükselsin (burada bir 3kagidin döndügünü dü$ünüyorum)
    - hala geçmi$deki ba$arilarin etkisi var

    ancak büyük yatirimlara ragmen milan ve inter bir $ekilde sportif ba$ariyi yakalayamiyorlar.

    $ahsen serie a'nin $i$irildigini dü$ünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın