• 279
    kendisiningalatasaray sözlük üyeliği, galatasaray sözlük temel amaç ve hedefleriyle bağdaşmama sebebiyle, galatasaray sözlük moderasyonu üyelerinin ortak kararı ile kapatılmıştır.

    söz konusu amaç ve hedefler aynı zamanda sözlüğümüzün var oluş sebebi olup, galatasaraylıların galatasaray ortak paydasıyla bir araya gelmesi, bilgi ve görüş paylaşımında bulunması ve galatasaraylılık bilinciyle hareket ederek diğer yazar ve okurlara yönelik saygılı bir tutum sergilemesidir. yazarlarımızın bütün paylaşımlarında, savundukları futbolcularda, yöneticilerde siyasi kimliklerini öncelemeleri ve tam tersi eleştirdiklerinde ortak paydanın sürekli siyasi tercihleri olması, ortak payda galatasaray olmayınca da durumun otomatik olarak provakatif hale gelip seviyesiz tartışmalara yol açması sonucunu doğurmaktadır. sözlük, galatasaray'ın konuşulması gereken bir ortam olmaktan çıkıp; siyasi gorüşlerin kişisel fikirler arkasına saklanarak istikrarlı şekilde kutuplaşma yarattığı bir platforma dönüşmektedir. yazarların her entrysine, ısrarlı bir biçimde siyasi ideolojisini gizleyerek dikte etme amacını gütmesi temel amaçlarımızla bağdaşmamaktadır.

    sözlüğümüzün değerli yazarlarının, galatasaray'a ve galatasaraylılara artı değer katabilmekten başka hiçbir maddi veya manevi beklentisi olmayan galatasaray sözlükçatısı altında paylaşım yaparken, düşüncelerini belli kurallar içerisinde, saygı çerçevesini aşmadan özgürce ifade edebilmeleri kendilerinin en doğal hakkıdır ve bunun aksine bir eylem ne sözlük yöneticileri ne de diğer sözlük yazarları tarafından uygulanamaz. geri gelelim, galatasaraylılardan müteşekkil bir ortamda, düşünce özgürlüğü kavramının dejenere edilerek, diğer galatasaraylıları provoke etmekten başka bir amaçla kullanılmaması ve salt kendi siyasi ideolojilerine paravan olarak kullanılması kabul edilebilir bir durum değildir.

    2008 yılından itibaren hayatta olan galatasaray sözlük, bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da kendi egosunu galatasaray ve galatasaraylılardan önde gören, sözlükte bulunmasının tek amacı kendi fikirlerini provokatif bir uslupla, saygı, sevgi ve empati sınırlarını hiçe sayarak ortaya koymaktan başka misyonu olmayan kullanıcıların üyeliklerini sonlandıracak ve galatasaray ve galatasaraylılık için faydalı görüş ve bilgi paylaşımına uygun bir ortam sağlamak amacını sürdürecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın