resim
Yevgen Khacheridi
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:36
Boy:1.98
Uyruk:Ukrayna
  • 46
    kendisiyle anlaşmama sebebimiz ukrayna'nın bosman'a tabi olmaması. yani sözleşme bitişine 6 ay kalan birisiyle resmi olarak anlaşamıyorsunuz. sadece iyi niyet protokolü imzalarsınız, onun da yasal yaptırımı yoktur.

    belki de anlaştık. ancak anlaştık diye duyurursak dinamo kyiv'in şikayet etme hakkı var. bu da en sonunda transfer yasağına kadar gidebilecek bir sonuç doğurabilir. bu yüzden açıklanmıyor olabilir. ki anlaştıktan sonra dahi "biz zaten ocak'ta anlaşmıştık" tarzı açıklama da yapamazsınız.

    belki de bizden önce başka bir kulüp anlaştı, aynı sebeplerle açıklanmıyor.

    edit: bosman kuralı avrupa birliği üyesi ülkelerde zorunlu. bizim de dahil olmamız muhtemelen uyum sürecinden kaynaklı. dahil miyiz ona da emin değilim.

    kaynak editi: sevgili elmanderilic ile yaklaşık bir saattir istişare ediyoruz. kendisinin ulaştığı ve bana yolladığı kaynakta bosman ülkeleri listesi kısmında ukrayna bulunmuyor. işin bir diğer yanı türkiye de bulunmuyor. bu sebeple fenerbahçe de mehmet ekici transferini resmi kanaldan açıklamamış olabilir. yada açıkladıysa aşağıda yazacağım ibareyi göze almış olabilir.

    "many national courts subsequently also take similar decisions by interpreting the situation of turkish and russian sportsmen and women, for example."

    kaynak: https://fr.wikipedia.org/wiki/Arr%C3%AAt_Bosman

    katkıları için @elmanderilic'e tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.

    ilk fırsatta bosman kuralıyla ilgili de detaylı bir içerik girmeyi planlıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın