• 1
    bir futbol takımının 11 planı içinde öncelikli olmasa da 10 kişi kaldıktan sonra mutlaka kullanması gerektiğine inandığım savunma tercihi. 10 kişi kalınan maçlarda bekler orta sahaya yaklaştırıp 4'lü bir kurguyla gerideki 3'lü savunmanın önüne çekildiği zaman savunma seviyeniz 11 kişiyken kadar iyi olur kanaatindeyim. geri kalan 2 kişinin kanat özellikli forvet oyuncularından oluşması halinde hücumda da çok sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum.

    _________x_____x______x_________
    x________________________________x
    ____________x_____x_______________
    _____x____________________x_______

    gibi bir dizilimde 1 kişi eksik oynamanın dezavantajları bence olabilecek en az noktaya indirilir.

    son 5 şubat 2017 beşiktaş fenerbahçe maçında bjk 10 kişi kalınca bu dizilime dönseydi kesinlikle kazanırdı diye düşünüyorum. talisca ve q7'yi ileri atıp geri 3'lüde marcelo-mitrovic-necip 3'lüsü, önlerinde de gökhan-oğuzhan-atiba-adriano 4'lüsü ile devam etselerdi tosic'in gördüğü kırmızı karttan o maçta olduğundan en az % 75 daha az etkilenirlerdi. 10 kişi oynamanın getirdiği en önemli mecburiyetin topu yerden oynayıp savunmanın arasına adam kaçırmak suretiyle gol aramak olduğunu düşünüyorum.

    yüksek top atayım da biri vursun veya indirsin etrafındakilerden biri tamamlasın deme şansınız yok. ya da gerçekçi değil. bu yüzden yerden oynayıp hem çevik hem de topla arası iyi futbolcularla rakibi tehdit etmek daha realist bir yaklaşım.

    durup dururken aklıma nerden geldi bilmiyorum ama 10 kişi kalma ve 3'lü savunma arasında kurduğum bir bağlantıyı paylaşmak istedim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın