• 17
    (sonda yazması gereken) edit: kazansever nickli arkadaşımız bazı noktalarda ki anlatım bozukluklarının manayı çok bozduğunu belirtti. onları düzelttim. bir de hakandilek nickli arkadaşımız, "bir maaş ile kaç bilet alınıyor onu yaz." daha anlamlı olur diye bir öneri yaptı. bu durumları düzelttim.

    çok sağlıksız bir inceleme yapacağım. bu incelemeyi kabul etmek doğru olmaz ancak bakış açımıza katkı sağlar.

    almanya'da asgari ücret 2015 yılında 1,473 euro. google abi böyle söylüyor. farklı bir yapı varsa bilemiyorum.

    bayern münih'in 2014'teki en pahalı bileti 70 euro, en ucuz bileti 15 euro.
    kaynağım; http://www.futbolarena.com/...munih/114736/0/.html

    `bir asgari ücret ile en pahalı biletten 21 tane, en ucuz biletten 98 tane alınabiliyor.`
    en pahalı bilet asgari ücretin %5'i, en ucuz bilet asgari ücretin %1'i.

    hemen burada bir daha hatırlatayım. bu incelemenin başarılı bir inceleme olmamasın sebebinin asgari ücret verisinin 2015'ten gelmesi, bilet fiyatlarının 2014 şubat'tan gelmesi ve bizim 2017 ocakta olmamız incelemenin değerini aslında yok ediyor.

    türkiye'de asgari ücret net 1404,06 tl, 351 euro. kaynağım; http://www.muhasebetr.com/asgari-ucret/

    galatasaray maç biletlerinden en pahalısı 315 tl (15 tl pasolig hizmet bedeli ile), 78,75 euro. en ucuzu 43 tl (3 tl pasolig hizmet bedeli ile), 10,75 euro.

    `bir asgari ücret ile en pahalı biletten 4, en ucuz biletten 32 tane alınabiliyor. `
    en pahalı bilet asgari ücretin %3'ü, en pahalı bilet asgari ücretin %22'si.

    en ucuz biletleri baz alalım. biz almanya liginin ve dünyanın en büyük kulüplerinden birinin verdiği paranın yüzde bazında 3 katını veriyoruz. ister oradaki adamın kazancıyla burada kaç tane bilet alabildiğine, ister tam tersine de bakın göreceğiniz şey hem daha fakir olduğumuzu hem de kendi gücümüze göre daha pahalı bilet sattığımızı göreceksiniz. bir de, orada satılan kombine sayılarını ve futbolun (ve ligin) kalitesini düşünün. yani talep ne kadar yüksekken arz yani satılabilir koltuk sayısı ne kadar az. böyle bir tabloda fiyatın artmasını beklemeniz doğal olacaktır. orada sizin en kıytırık gördüğünüz maç için bile biletler iyi satılıyor.

    şimdi de bizim sattığımız kombine sayılarına ve futbolun (ve ligin) kalitesine bakın. arz yani satılabilir koltuk sayısı fazla, talep az. böyle bir tabloda ister istemez fiyatların düşmesini bekleriz. yani en azından ekonomi okumayan normal bir vatandaş olarak ben beklerim. bize hep böyle anlatıldı. peki neden fiyatlar düşmüyor?
App Store'dan indirin Google Play'den alın