resim
Johannes Hendrikus Olde Riekerink
Görev:Teknik Direktör
Takım:Dewa United
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 2670
    chedjou'nun savrukluğunu haftalar sonra anlayabildi. yerine kafa topu almaktan aciz semih'i koydu, sonra fenerbahçe maçı öncesinde yöneticilerin emri üzerine serdar'ı 11'e aldı. sonra "ulan bu serdar baya iyi stopermiş" deyip serdar'ı oynatmaya devam etti. belki de yöneticiler o emri vermese hala semih-hakan tandemini oynatıyor olacaktı.

    antalyaspor maçı'nda konsantrasyonsuzluğu sebebiyle ve başakşehir maçı'nda kısa boyu sebebiyle yediğimiz gollerin ve her maç verdiğimiz pozisyonların birinci derece sorumlusu olan sabri'den asla vazgeçmedi. kıçıkırık volkan şen'in karşısına bile semih kaya'yı koyan riekerink; uefa'da grubunu lider tamamlayan, ligin en etkili hücum eden takımlarından biri olan osmanlıspor'a karşı sabri'yi kesmeyi düşünemedi. ndiaye stoperleri meşgul ederken webo 1.70 boyundaki sabri'yle eşleşti ve kolaylıkla golünü attı. daha da gol atabilirdi, allah korudu.

    şu haftalarda takımı sırtında taşıyan yasin'i fenerbahçe maçı'nda yedek oturttu, sinan gümüş'ten medet umdu. kontraatağa bile çıkamayan takım gömüldükçe gömüldü ve ilk yarıda yenilen golle maç bitti. eren belki üç dört hafta hücumda yapyalnız kaldı. eren'e uzun top atarak veya orta yaparak pozisyona girme fikri osmanlıspor maçına kadar riekerink'in aklına gelmedi. sneijder'in sakatlıktan yeni çıktığı için iğrenç oynadığı dönemde hiçbir alternatif plan üretemedi.

    bu adam maalesef bir küçük takım hocası. oyuncu parlatır, sistemli oynatır ama maçı almak için gereken çözümlemeyi yapamaz. sadece a planı var, b yok, c yok. bu şekilde de bir şeyler başaracaktır elbet ama galatasaray daha iyi bir hocayı hak ediyor. galatasaray iyi bir ortasaha oyuncusunu da hak ediyor ama bunun faturasını riekerink'e kesmiyoruz zaten.

    bu yönetimin başarabileceğini pek zannetmiyorum ama umarım daha iyi bir hoca buluruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın