• 26
    efendi efendi ırzına geçiyorlar ligin. hakemler her takıma kıyak yapmıştır, yapmaya da devam edecekler ama bu sezon beşiktaşa yapılan kıyaklar yuh artık bu kadar da olmaz dedirtiyor.

    1-tosiç'e verilmeyen iki kırmızı (akhisar ve şimdi hatırlayamadığım bir maç)

    2-akhisar maçında atiba'ya verilmeyen bir kırmızı

    3-queresma'ya verilmeyen bir kırmızı bir sarı (trabzon ve başakşehir)

    4-bizim maçta cenk tosun'a gösterilmeyen üç sarı

    5-yine bizim maçta olcay'a gösterilmeyen iki sarı

    6-başakşehir maçında a. beck'in m. battal'a yaptığı penaltı ve kırmızı kartı

    7-başakşehir maçında, a. beck'in son adam olarak ceza alanı dışında yaptığı faulü tam tersine beşiktaş lehine faul verilmesi

    8-yine başakşehir maçında, son dakikada mahmutun attığı golün iptal edilmesi

    gibi ilk aklıma gelen hakem kararları beşiktaş'ın gerçekten efendice ligin ırzına geçtiğinin delilleridir.

    şimdi mahmut'un golünden önce oğuzhan'a faul var diyenleri duyar gibiyim. ama dikkatle izleyenler şunu çok net görmüştür. oğuzhan, topu mahmut'un alacağını hissederek daha ilk anda sol eliyle mahmut'u engellemeye çalışıyor. yoksa oğuzhan'ın sol elinin orada ne işi var. mahmut ise oğuzhan'ın sol elinden kurtulmaya çalışırken kolunu çekiyor ve oğuzhan da kendini yere bırakıyor. yani gol bence nizami. çünkü avantaj kuralı gereği pozisyonu oynatmak zorunda hakem.

    yine a. beck'in m. battal'a yaptığı penaltıyı merak edenler olabilir. hemen söyleyeyim, m. battal bomboş pozisyonda topa vuracakken, a beck m. battal'ın sağ ayağına arkadan müdahale ediyor ve dengesini bozarak topa vurmasını engelliyor. yani penaltı ve kırmızı kart.

    efendi beşiktaş...

    not: bunlar beşiktaş'ın kötü futbol oynadığı anlamına gelmez. iyi futbol oynadıklarını belirtmeliyiz ama hakemlerin bu kararlarının puan cetvelini etkilediği gerçeğini de tesbit etmeliyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın