resim
Nigel de Jong
Görev:Sportif Direktör
Takım:Hollanda
Yaş:39
Uyruk:Hollanda
  • 582
    kendisinin takıma katabileceği en önemli nokta melodan beri yapmadığımız hızlı kanat değişiklikleridir. diğer noktalar o kadar önemli değil ama bu çok önemli. çünkü sağ kanattan sola biz normalde şöyle gidiyoruz.
    yasin->selçuk->semih->tolga->bruma şeklinde gidiyoruz isimler değişebilir ama 5 pas sürüyor semih olmadığında ise defansa dönmezsek sol bek carole oluyor oda
    yasin->selçuk->tolga->carole->bruma oluyor. ama aslında hepimiz hızlı dönüş istiyoruz işte bunu de jong sağlayıp kanatlarımıza boş alanı çok rahat yaratabilir buda şu şekilde.
    yasin->de jong->bruma ve bruma->de jong->yasin. bakın direk 2 pas azalması demek rakibin geç kayması defans da ve boşluk bulmamız demek bunu melo iyi yapıyor ve iyi açıyorduk oyunu.

    bunlar dışında ise defansif olarak sertliği var ama hala temposu yok dar alanda oynuyor. bu belki çapa görevi olarak kullanmada işe yarayabilir. hücuma çıkarken 3lü defans yapıp top de jonga verip kanatları atabiliriz ileriye. yada savunmada araya girip de jong 3lü göbek hattı bekleyip kapılan topta hızlı ileri oynayabilir. bunlar tabi tercih meselesi. bakalım ileride neler olacak görücez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın