• 15440
    sezon sonu (mayıs 2017) itibariyle kadrosu ve yaşları şu şekilde olacaktır*:

    kaleci: muslera (30), cenk (29), eray (25)

    kalede çok fazla yaş problemi olmaz, muslera eğer burada kalmaktan mutluysa daha 6-7 yıl rahat faydalanabiliriz. cenk aynı şekilde iyi bir yedek kaleci. eray da şaka maka 25 olmuş, bir yerlere kiralansa artık.

    bir de uzun zamandır kendi kalecimizi yetiştiremedik, keşke muslera sonrası as kalecimiz altyapıdan gelse.

    stoper: chedjou (31), hakan (34), serdar (25), semih (26), koray (22), salih (25)

    chedjou'nun son senesi, sözleşmesinin uzatılacağını sanmam. hakan bir sonraki sezonun 4. stoperi olarak sözleşmesini 2017-18 sezonunda tamamlar. serdar'ın sezon içinde sağ stopere geçebileceğini düşünüyorum. koray sakatlıktan yanlış hatırlamıyorsam devre arası dönecek, keşke 2016-17 sezonunun 2. yarısında bir süper lig kulübüne kiralansa da gelecek sezonun başında kadrodaki 3. stoper olsa. semih'ten pek umudum kalmadı, gelecek sezonda takımda olmazsa şaşırmam, ama homegrown kuralını sağlaması için oynamasa da kulübede durabilir. salih ise umarım artık takımda olmayacaktır.

    gelecek sezonun başında 25-26 yaşında bir sol stoper takviyesi fena olmaz. 2017-18 stoper rotasyonu böylece serdar-transfer-koray-hakan olur.

    sol bek: carole (26)

    carole'den en az 2-3 yıl daha sol bekte rahatlıkla verim alırız. riekerink'in onu stoper bölgesinde denemesi de iyiye işaret, biraz yavaşladığında tıpkı hakan balta gibi 1-2 sene de orada performans verebilir.

    carole'un yedeğinin olmadığını düşünürsek buraya mutlaka bir transfer gerekir. ben olsam şimdiden 2-3 milyon euroya alınabilecek, potansiyelli, 21-22 yaşlarında bir sol bek bakmaya başlarım.

    sağ bek: cavanda (26), sabri (32), linnes (25)

    lanetli mevki. cavanda'nın tuttuğunu var sayarsak, buranın birinci yedeği sabri olarak düşünülüyor sanırım. keşke sezon sonunda şampiyon olduğumuzda sabri'nin de jübilesini yapsak ve bu gel-gitli hikaye mutlu bitse. özellikle cavanda ve linnes'ten biri formayı devamlı olarak taşıyabilirse 2017-18 sezonunda sabri asla takımda olmamalı. linnes sol bek yedeği olarak düşünülüyor galiba ama ben onun bu pozisyonu oynayabileceğinden şüpheliyim. devre arasında natürel bir sol bek kiralanıp, linnes de aynı şekilde başka bir kulüpte düzenli sağ bek oynamak için kiralanabilir.

    bu şekilde 2016-17 sağ bek rotasyonumuz cavanda-linnes olabilir.

    ön libero: de jong (32), tolga (25), selcuk (32), hamit (34), jem (28), gökay (18), umut (26), birhan (20)

    sondan başlayalım. jem paul karacan'ın sözleşmesi feshedildi haberleri çıkmış temmuz 2016'da ama transfermarkt'ta hala galatasaray'da gözüküyor. üstelik adamın 2017-2018 sonuna kadar sözleşmesi var ve takım bulamıyor. aldıranların..... neyse. umarım bir şekilde gider ya da gitmiştir de haberimiz yoktur. umut gündoğan da aynı şekilde 2017-2018 sezonu sonuna kadar sözleşme yapılmış. neyse, sakin oluyorum, sinirlenmiyorum.

    gökay'ı daha hiç izleyemedik ama 18 yaşında olduğu için en kötü halde altyapı takımlarıyla çalışmaya devam edecektir. aynısı birhan için de geçerli. keşke kupa maçlarında falan kendilerini gösterebilecekleri şansları edinseler ama şu ana kadar gelecek sezonun rotasyonunda olabilecek bir şeyler göstermediler.

    tolga bu formunu devam ettirdikçe buraya yazılacak ilk isim. 8 milyonluk release clause'unun mümkünse asla aktive ettirilmemesi, gerekiyorsa yeni bir sözleşmeyle çıkartılması gerekiyor.

    hamit 34 oluyor ve sözleşmesi bitiyor, yenilenmez artık herhalde. de jong'u görmedik ama mls'lere kadar düştükten sonra artık takımın as ön liberosu olabileceğini sanmıyorum. sakatlıktan iyi dönerse önümüzdeki sene yedekte sözleşmesini tamamlayabilir. pek beğendiğim bir transfer olmadı kendisi.

    selçuk var bir de tabii. maşallah 2019 mayıs'ına kadar, 34 yaşında 2.950m euro ile biten bir sözleşmesi var. selçuk'un artık bu paraları meşru kılacak bir performans gösterebileceğini sanmıyorum, ama bu paraları alırken gitmek de istemeyecektir. bu sorun nasıl çözülür bilmiyorum ama ideal bir planlamada 2017-18 sezonu başından itibaren artık rotasyon olarak düşünülmesi gerekiyor.

    orta sahamız diğer bölgelere kıyasla baya yaşlıymış gerçekten. bu şekilde ne tempo ne de efektif pressing yapmamız mümkün olabilir, en kısa zamanda burası gençleşmeli. de jong transferi keşke olmasaydı. ben olsam buraya 22-23 yaşlarında, sol ayaklı, jose rodriguez gibi naif olmayan bir orta saha alırdım. önümüzdeki senenin rotasyonu da tolga-transfer-selçuk-de jong olurdu. ama bu iyimser planlamada bile yedek bekleyen 2 ön libero yıllık 4,5 milyon euro alıyor. neyse.

    on numara: sneijder (32), josue (26)

    wesley'in sözleşmesi 2018 mayıs'a kadar. 10 numara için yaşı aşırı önemli görmediğimden wesley ciddi yavaşlamadığı sürece bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. josue seneye kalır mı bilmem ama zaten kalsa bile yeniden transfer edilmesi gerekecek o yüzden bu mevkiye wesley-transfer yazmakta bir sakınca yok.

    sol kanat: bruma (23), yasin (30)

    bruma'nın gerekirse tehdit edilerek sözleşmesi uzatılmalı, ödemeleri günü gününe yapılmalı. hepimiz hemfikiriz zannedersem. yasin öztekin'in 2018 mayıs'ına kadar sözleşmesi var, 32 yaşında bu sözleşme bitiyor. rotasyon için gayet iyi, sıkıntı çıkaracağını zannetmiyorum.

    sol kanat rotasyonunun bruma-yasin olması gayet iyidir.

    sağ kanat: podolski (31), sinan (23), endogan (22)

    endoğan??

    podolski ile yine ayı gibi bir 3+1 sözleşme imzalanmış. sağ kanat olarak düşünüyoruz kadro planlamasında ama uzun zamandır sağ kanat olarak izlemedik kendisini, geçen sezon santrafor eksikliğinden orada görev aldıktan sonra bu sezon oynadığı tek maçta da orada görev aldı. kendisinin sağ kanattaki takım oyununa katılma, bek kovalama vs görevlerini hala yerine getirebileceğinden açıkçası şüphelerim var. forvette, 2. forvet olarak fena performans vermediği için kendisini oranın, yedeği olarak düşünebiliriz ama 3 milyon kazanan yedek de biraz lüks olur. 2016-17 şampiyonluğunda golleriyle katkı verdikten sonra sezon sonunda iyi bir paraya iyi paralar veren ülkelere yollarsak üzülmem açıkçası.

    sinan, hepimiz sağ kanatta as olmasını istiyoruz aslında. sezon içindeki katkısına göre bu tekrar değerlendirilir tabii.

    podolski'nin alkışlanarak (ve sağlam bir bonservisle) çin'e uğurlandığı ideal senaryoda ben sağ kanada da 24-25 yaşlarında bir transfer yapardım.

    forvet: eren (28), sigthorsson (27), berk (22)

    rövaşata bey diyeceksiniz'in 3 yıllık sözleşmesi var, 31 yaşında tamamlıyor. gayet makul, performansı devam ederse uzatılır zaten. ideal bir planlamada sözleşmesinin 3. yılında yedek forvetliğe geçiş yapmalı.

    kolbeinn'i daha izlemedik ama eğer önümüzdeki sezon devam edecekse de tekrar alınması gerekiyor. yaşı oldukça uygun.

    "genç berk" 22 olmuş ya. takımda artık 2+1 forvet varken devre arası mutlaka kiralanmalı.

    neticede idealimdeki 2017-18 sezon başlangıcı kadrosu şöyle oluyor:

    --- altın karma --- yaş ortalaması 26,3

    muslera (30)
    cavanda (26) serdar (25) transfer (26) carole (26)
    tolga (25) transfer (23)
    transfer (25) wesley (32) bruma (23)
    eren (28)

    --- gümüş karma --- yaş ortalaması 27,3

    cenk (29)
    linnes (25) koray (22) hakan (34) transfer (21)
    de jong (32) selçuk (32)
    sinan (23) josue/transfer (26) yasin (30)
    kolbeinn/transfer (27)

    6 transfer gözüküyor. podolski, kolbeinn ve josue takımda tutulursa 3 transfer demek. 2016-17 kadrosu oturursa ben her sene takım yenilemek yerine 3-4 nokta atışı transfer yapmaktan mutlu olurum açıkçası. tabii ki keşke burada transfer olarak geçen mevkiler altyapıdan çıkan çocuklar tarafından doldurulabilse.

    yine aynı şekilde bu üçlü takımda tutulursa bile toplam 10 yabancımız oluyor. 3 transfer gerektiği için 14 yabancı kuralını rahatlıkla sağlıyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın