• 183
    riva arazisinin durumu, sözlükte genelde iki başlıkta incelenmiş. birinci konu, arazinin değerlendirilmesinden dolayı galatasaray'ın kasasına girecek para. ikinci konu, riva arazisinin kesinlikle dursun özbek ve yönetimi tarafından değerlendirilmemesi üzerine yazılmış fikirlerden oluşuyor.

    birinci konuyla ilgili olarak, emlak konutla yapılan anlaşmanın içeriği tam olarak bilinmiyor. ayrıca arazinin, ne tür bir proje ile değerlendirileceği de tam olarak bilinmiyor. bunları düşünecek olursak, riva arazisinin değerlendirilmesinden galatasaray'ın kasasına ne kadar para gireceği belli değil. rakamlar hakkında başkan dursun özbek bile net konuşamıyor. taraftar nasıl net konuşsun.

    ikinci konuyla ilgili olarak, bende dursun özbek ve yönetiminin bu işte galatasaray'ı zarara uğratacağını düşünüyorum. ancak şunu söyleyebilirim. bugün galatasaray'ın başında dursun özbek değil, tillahı olsa bu işten galatasaray'ı zarar etmeden çıkaramaz. çünkü şu an ki konjonktür buna müsait değil. galatasaray'ın riva arazisinden zarar etmemesinin tek yolu, araziyi şu durumda değerlendirmemektir. galatasaray'ın menfaatlerini azami derecede koruyarak, riva arazisini değerlendirmek isteyen insanların, kulüpten nasıl uzaklaştırıldığını gördük. (bkz:ünal aysal). nedenine gelince. rivayı sadece bir arazi olarak görmemeliyiz. şu an riva arazisi istanbul'un başlıca rant merkezlerden biri konumunda bulunmakta. arazinin değeri=rant+galatasaray'ın kasasına girecek para. dolayısı ile, galatasaray'ın kazanacağı para hiç bir zaman arazinin gerçek değeri olmayacaktır. galatasaray'ın ekonomik olarak bir sıkışıklığı var ve bu değerlendirilmek isteniyor. bu konuya bu bağlamda bakmak gerekir.

    ek olarak kimsenin bahsetmediği bir konuya da değinmek istiyorum. bildiğimiz gibi galatasaray borsada işlem gören bir şirket. yaklaşık 40 gün önce galatasaray hisseleri 19 tl - 21 tl gibi bir fiyat aralığında işlem görüyordu. ne zaman riva arazisi için konuşulmaya başlandı, hisselerde yükselmeye başladı. ve bu günlerde 33 tl - 37 tl aralığında işlem görmekteler. kabaca şirket değeri %75 artmıştır. eğer ki kongreden olumlu bir karar çıkarsa son iki aylık büyümenin %100'ü bulacağını tahmin ediyorum. yani riva arazisi değerlendirildiğinde borsada da daha kıymetli bir şirket halini alacağız. kongrede tam tersi bir karar çıkması durumunda hisselerin düşüş göstereceğide aşikar. tabi bunlar benim şahsi fikirlerimdir. yatırım tavsiyesi olarak alınmamalıdır.

    kısaca özetleyecek olursam, kongreden çıkacak karar sadece galatasaray taraftarını ilgilendirmiyor. şu an, az çok ekonomi ile uğraşan çok kişi bu kararı bekliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın