• 75
    bu galibiyet alamama konusuna pek takılmıyorum. fenerbahçe'nin bizi orada yenmesi bizden daha başarılı bir takım haline getirmiyor. hem o kadar galibiyeti alıyorsun bir coğu boşa ezeli rakibinin kupa kaldırmamasını engelleyemedikten sonra.

    bana göre türkiye'de derbi kazanmanın yolu tabiri caiz ise 'alfa' *karakterli oyunculardan geçiyor. takımda ne kadar fazla varsa galip olma ihtimalin o kadar yüksek. istedigin kadar iyi takım ol bu oyuncu sayısı rakibe göre az ise galip gelmen o kadar güçleşiyor.

    fenerbahçe'nin özhan canaydın ve adnan polat zamanındaki galatasaray'a üstünlüğü buradan geliyor. bir tarafta alex,gökhan gönül, volkan, emre, lugano, carlos gibi rakibi sindiren oyuncuları, bizde ise mustafa sarp, hakan balta,ayhan akman, orhan ak gibi takımın cogunlugunu olusturan oyuncular etliye sütlüye karısmayan karakterdeki insanlar vardı.

    peki 2011 yazından sonra neden rüzgar tersine döndü? cünkü kadroya eboue, ujfaulusi, riera, felipe melo, engin baytar, johan elmander, haksız rekabet muslera didier drogba, wesley sneijder gibi oyuncular katıldı. bu adamlar sahada oyunun pis işlerini de yapan tipte oyuncular ya da bazıları öyle olmasa da ismiyle, performansıyla, kariyeriyle rakibi cok kolay sindirebiliyorlardı.
    http://gss.gs/mwO
    http://gss.gs/XDO
    http://gss.gs/XfA
    http://gss.gs/uTx
    http://gss.gs/MjJ
    2014 süper kupa'yı kaybedişimizin sebebi bana kalırsa da bekleri tarık- veysel, kanatları olcan-yasin, forveti umut-burak gibi oyunculara emanet edişimizdir. 2016 türkiye kupası finalinde podolski yerine burak olsa kupa net olarak fenerbahce'nin olurdu diyebilirim.
    http://gss.gs/Q73
    http://gss.gs/rzj
    http://alkislarlayasiyorum.com/...lkana-da-care-drogba
    hatırlayın kadiköyde bize atılan tekmeleri, maç başlamadan arda'ya yapılanları maç içinde kafaya vurulan yumrukları. derbiler maalesef ki pislik yapılarak kazanılır. bunların zaten sahalarında kaldırdıgmız kupa sonrası psikolojileri bozuldu kendilerini bilmez oldular. eboue'ye muz gösterdiler 2014'te şampiyon oldular koskoca cumhuriyet dedikleri kulup rakip takımın sadece bir oyuncusuna kopekleri baglamısam ile gönderme yapmaya calıstı akıllarınca sanki şampiyonluk yarısında galatasaray ile değil de melo ile yarısıyormuş gibi. baya ezikce hareketlere büründüler..

    neyse dönelim şimdiye... bu sene her zamankinden daha fazla düşünebiliyorum galip geleceğimizi. fenerbahce'de volkan demirel haric tüm oyuncuları pasif. van persie dükkanı kapatmış zaten saymaya gerek bile duymadım. bizde ise muslera, cavanda, chedjou, de jong, sneijder, podolski gibi oyuncularımız var. kadikoyde galibiyet mi şampiyonluk mu deseler galibiyet umrumda olmaz fakat bu sene yenerek sampiyon olalım diyorum. haydi inşallah.
App Store'dan indirin Google Play'den alın