• 7
    6 ağustos 2016 tarihindeki programın tekrarını youtube'dan izledim. dayanamadım içimi dökmek için yorum kısmına yazdım. bir kişi bile okumayacak o yüzden buraya aynısını yazmak istedim.

    "bu adamların görüşlerine çok saygım var ancak şu yabancı sınırlamasına baktıkları açıyı bir türlü anlayamıyorum. arkadaş, bizim milli takımlarımız (basketbol ve futbolu) yabancı sınırlamaları önceleri de kötüydü. alt yapılar o zamanlarda kötüydü. futbolda, yabancı sınırlaması öncesinde (1 veya 2 sene) yapılan bir araştırmada türkiye'de oynayan türk pasaportlu sporcuların %65'i yabancı alt yapıdan çıkmış.

    siz alt yapıları adam edin oynarlar. ülke sporu genç oyuncuyu oynatmaya meyilli olsun oynarlar. bırakın yabancı yerli fark etmeksizin herkesle yarışsınlar. nerede oynayacaklar? yurt dışında oynayacaklar. bakın hiç beğenilmeyen emre öyle veya böyle depor'a gitti. hem de hiç bir zaman düzenli olarak parlak performans vermeyen emre. bakın salih, adam akıllı oynamadan 2 sene roma'ya gitti. oynadı, oynamadı o başka konu. ama roma adam akıllı oynamayan salih'e yatırım yapma riskine girdi. bakın enes ünal'a, sırf alt yapı performansıyla manchester city 10larca yatırım yaptığı gençlerden birine ekledi bu oyuncuyu.

    sizin spor kültürünüz yok, altyapı kültürünüz yok, antreman dizgesi spora uygun değil, antrenman yeterliliğiniz uluslararası çapta geri kalmış. havuzu daraltmak ve paraları şişirmek mi milli takımlara iyi gelecek.

    almanya'ya bakın takımlarda kaç tane alman var. ispanya'ya, portekiz'e, belçika'ya. bu liglerde kaç tane altyapı ürünü oynuyor. sizin spor kültürünüzün ve planınızın üretiminin sonucunda bu oyuncular süre alabiliyorsa bir şey yapıyorsunuz. bunun dışında yabancı sayısı tamamen bir göz boyamadır. başka bir şey değil."
App Store'dan indirin Google Play'den alın