• 6
    21 nisan doğumlu bir kimse olarak hayatımda yaşadığım en kara doğum günüm olmuştur. eş dost ile beraber hoş sohbet bir doğum günü atmosferi yaşarken maçtan gelen güzel haberler ile tam gaz olmuştuk. 60 küsürüncü dakikalara kadar 3-0 giden maçın artık kesin dönmeyeceğini ön görüyorduk zira antep defansı ligin en sağlam defanslarından biriydi yanılmıyorsam bu abuk maç olmasa ligin en az gol yiyen takımı olacaktı bizle beraber ve kapandığından çok zor gol yiyordu. normal olan kapanmasıydı zaten bir şenol güneş vakası daha olması çok komik olurdu. yaklaşık 10 dakika içinde maçın 3-3'e geldiğini duyduğumuzda eş dost hep beraber bir ipnelikten kıllandık. zaten 4-3 bitmesine de kimse şaşırmadı o vakitten sonra hemen televizyona koştuk maçın gollerini seyrettik.

    sırasıyla 4 golde ve maçın belli bölümlerinde bariz şekilde anromallikler göze çarpıyordu.
    rapaiç'in aldığı toplarda yaklaşık 10 -15 metrelik topu kullanma imkanı bırakan antep, hücum hattında da mis gibi kontraları fatih tekke ve mustafa ile çatır çutur harcıyordu.
    gollere gelince;
    1.golden önce öylesine içeriye kesilen bir top saçma bir defansif müdahele ile kafayla revivo'ya kesiliyor ve boş kaleye gol.
    2. stoper hiç olmayacak bir topu ıskalıyor ve gol.
    3. hadi bu gole kadar her şey futbolun şansı diyelim fakat işte bu 3. gol de her şey ap açık gün gibi önümüze çıkıyor. soldan yapılan ortaya tam 3 defans birden zerre müdahele etmeyi düşünmüyor ve uche yekten kafayı vurup golü buluyor. çok net bir şekilde bu gol için şike olduğunu söylemek mümkündür. her türlü fenerbahçeliyle bu konuda tartışırım. yıllardır tartışıyorum zaten.
    4. ve eşşeğin amına su kaçıran gol. rapaiç orta saha çizgisinden aldığı topla epey bir antepliyi diziyor fakat son olarak geçtiği stoperin ardından bariz vuruş yapıp gol atma ihtimali yokken sevgili keltoş ömer çatkıç öylesine açılıp rapaiç'in topun dibine girmesini bekliyor ardından da zaten hiç müdahele etmiyor.

    bu maçtan sonra vakti zamanından hazan vezir mevzu ile sizi 3-0dan 4-3 yenmiştik o maçta mı şikeydi diyen ve o yılları zerre hatırlamayan kimselere ise sözüm yok. zaten fenerbahçe ile oynadığımız her karşılaşmada allah'ın adaletini sorgulamaya varan derin üzüntüler yaşamışım illaki o maçın da kendine özel bir saçma sapanlığı vardır. nasıl ki feneri 10-0 yenmeyi hak ederken 4-1, 3-0, 1-0, 6-0 gibi skorlarla yeniliyoruz illaki böyle bir mantığı vardır. (u: ilerleyen günlerde bu konuya ilişkin derin bir yazı kaleme almayı planlıyorum ısrarla bekleyiniz
    )
    futbol tarihimizin kara lekelerinden biri olarak tarihe geçen bu maç galatasaray'ın önlenemez gidişinin önüne koyulan dinamitlerden biridir. ardından stadyum projemizi senelerce baltalayarak ve medya önünde galatasaray'ı linç etme politikası güdülerek bu yıllar devam etmiştir. haa biz ne yapıyoruz efendi ve kaliteli taraftar çizgimizden şaşmıyoruz fakat bu olanları ve özellikle 2000'den sonra yaşananları da asla unutmuyoruz. nasıl ali şen başkanlığı döneminde yaşanan kepazelikler gün gibi ortadayken sümen altı edildiyse bunlarda unutturuldu fakat biz balık hafızalı değiliz hepsi içimizde her zaman kanayan yaralar olarak duruyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın