• 2
    1 haziran 2002 irlanda cumhuriyeti kamerun maçında ayağının üstüyle topa vurup, ip gibi bir gol atmış olan irlandalı orta saha oyuncusu.

    gol bu.

    https://www.youtube.com/watch?v=J9pYT3KCYOc

    bunu net hatırlamamın sebebi de peder beyin 5110 nokia telefonunu yarı fiyata saydırıp o günlerin en popüler telefonu olan 3310'u alıp eve getirmiş olması. o sırada dünya kupası maçları sabahın köründe başladığı için bu bahsettiğim maçın canlı yayını vardı. tabi çocukluğun verdiği heves ile "duvarlardan geçebilen bir yılan" bana çok cazip gelmişti ve o zamanlar alınır alınmaz 15 saat şarja takılan telefon gerçeğini hiçe sayıp hunharca oynamaya başlamıştım. daha önceden 5110'u kilitleyip, puk kodu istemek için pederi çağrı merkeziyle muhatap etmek gibi bir tecrübem de vardı üstelik :( tabi babam en ufak çıtırtıya uyanıp, elimde sevgili teknoloji harikası (!) telefonunu görüp hışımla beni evden siktir etmişti. aynı ilçede oturduğumuz teyzemlere sığınıp ekran karşısında vur patlasın, çal oynasın bir turnuva geçirirken peder beyin enişteme adeta bir siyasi sığınmacıymışım gibi geri istek yapmasından dolayı ikinci tur maçlarında eve dönmüştüm :) tabi rahmetli babaannem de hızır gibi yetişip evde hükümdarlığını ilan edince turnuva sonuna kadar evde istediğim gibi at koşturmuştum.

    bu golü o yüzden unutmam.*

    güzel günlerdi be...

    not: babam 1 ay öncesine kadar hala tuşlu telefon kullanıyordu. benim kırdığım akıllı telefonu yaptırdı ve şu an önlenemez derecede ön kamerayla selfie çeken ve çektikleriyle beraber facebook'da ne kadar gereksiz içerik varsa bunları paylaşan ve hak veren 50 yaş üstü bir teknoloji canavarı :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın