• 1
    an itibariyle nasıl bir isimle başlık açacağımı bilemediğimden saçma sapan bir başlıkla açtığım timdir, gruptur ne derseniz deyin. neyse başlığa takılmayalım önemli olan içerik...

    sözlüğü hepimiz için daha okunası ve iyi bir yer haline getirebileceğimizi düşünüyorum. açıkçası sözlüğe ego tatmini, nefret kusma, dikkat çekme, sinirini başka şeylerden çıkarma, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma gibi amaçlarla girilen entrylerden rahatsızım. son aylarda da bu entrylerin oranının arttığını düşünüyorum.

    artık çok daha az analiz yazısına rastlıyorum. veya kaliteli, iyi niyetli, hem emeğe hem niteliğe dayalı yazılar olarak genelleştirirsek bu yazıların oranının çok azaldığını gözlemliyorum. adam mesela şundan bundan iyi, şu sebepten kötü diyeceğine direkt çok kötü veya çok iyi deyip geçiyor. bilgi, düşünce yuvasından çok polemik ve kavga etme yuvasına dönüştü.

    uzun süredir gözlemlediğim kadarıyla da bu azalmanın önemli sebeplerinden biri güzel yazılara olan ilginin ve geri dönüşlerin çok yetersiz olması. evet, burada ilgi budalası, ilgi manyağı değil çoğumuz ama büyük uğraşlarla ortaya çıkan entrylerin duvara konuşma etkisi yaratması uzun vadede bu tarz entryler girme isteğini sıfırlıyor. tüm amaç içini dökmek bile olsa, yukarda bahsettiğim çoğunluğun yanında bu yazıların kaybolması, umursanmaması vs gibi durumlar bir süre sonra "ya işimin gücümün arasında uğraşıp yazıyorum. olanlara bak, zaten kimsenin umrunda değil. boşu boşuna yormayayım kendimi veya yazacaksam da başka yere yazayım." düşüncesine itiyor. çünkü içini dökme olayı bir yere kadar götürür. sürekli heves sağlamaz.

    neyse çok uzatmayayım. düzgünce ifade edemedim ama özetle sözlüğü daha iyi bir yer haline getirebileceğimizi düşünüyorum. gelelim bunu nasıl yapabileceğimize:
    insanları bu yönde teşvik edebiliriz. örneğin bundan sonra bir süre emek verilmiş, düşüncesini düzgünce kendince sebeplerle açıklayan, bilgilendiren(farklı sporlar da olabilir, sözlükle alakalı başka konular da olabilir), iyi niyetli ve saire (artık kendinize göre neler iyiyse) yazılmış entryleri fikre katılmasam bile onlayacağım. daha sık mesajla yorum bildireceğim. yeri geldiğinde nickaltından belirteceğim.

    örneğin düzgün bir entry giren birisine 20-30 geri dönüş gelse mesajlarla, atıyorum 10-15'i güzel yazı gibi bir tebrik olsa, 5-10 tanesi karşı fikir veya düzgünce tartışma şeklinde olsa, katılmadığımız yerleri belirtsek açıklasak, 5 tanesi de benzer konuda fikir sorma olsa, on/of sistemi düzenli kullanılsa; eminim ki o entryi yazan kişinin daha iyi, nitelikli ve sık yazma hevesi çok artar.

    kendi adıma da yazabildiğim birçok konuda iyi ve düzenli bir şekilde yazmaya çalışacağım. umarım bir şeyler öğreten, bir şeyler katan, mizah anlamında da daha kaliteli, daha düzgünce tartışabileceğimiz entrylerin büyük çoğunluğu oluşturduğunu görebiliriz.

    ara sıra uplama niyetiyle entryler gireceğim başlığa. yazının daha çok kişiye ulaşması adına.

    bu fikri de kimseyle konuşmadım. yani şu anda tek başımayım. umarım katılanlar, benzer amaçlarla bir şeyler yapmaya çalışanlar olur. ne kadar çok kişi olursa o kadar verimli ve çabuk sürede sonuca ulaşan bir çaba olur. ha kimse katılmazsa da her zamanki gibi yel değirmenlere karşı olan yalnız savaşıma devam ederim... :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın