• 1170
    14 aralık 2015 beşiktaş galatasaray maçıni kazanmasini, süper lig 2015-2016 sezonunda sampiyon olmasini istedigim takim.

    vurun, hazirim, olmeyecegim.

    duygusal sebebimi gecip size rasyonel sebebimle geleyim; bu takim son 3 yildir turkiye liginin en iyi yonetilen takimi belki de. onder ozen'in futbol direktoru olarak gorev almasindan beri kadro yapilanmasinda oldukca dogru isler yapiyorlar. genc, basariya ac, istekli ve hepsinden ote yetenekli oyuncularinin yaninda tecrubeli ve kaliteli oyunculari var. dun bu oyuncularin basinda ne yaptigini bilen, takima pozitif futbol oynatmaya calisan bilic vardi, bugun onun biraktigi yerden senol gunes devam ediyor. son 3 yilda yaptiklari yanlis transferlerin sayisi bir elin parmaklarini gecmez, bu surecte mumkun oldukca da takimin kangrenlerinden kurtulmaya calisiyorlar. bu baglamda hem bizim hem fenerbahce'nin fersah fersah onunde bir yonetim anlayislari var. sehir disinda olmadigim zamanlar 3 buyuklerin macini 90 dakika izliyorum, hakemler tarafindan da kollanmadiklarini soyleyebilirim. sonuc olarak, oynadiklari oyunla gecen yil sampiyonlugu hakeden takimlardi, bu yil da oyleler.

    bizim bu yonetim anlayisiyla sampiyon olmamamiz lazim, 2 yilda 4. hocasiyla calisan takim basarili olmamali, yeteneksiz forveti uzulur diye forvet transferi yapmayan takim sampiyon olmamali, 2 kanat oyuncusunu gonderip umut buluttan sag kanat yaratmaya calisan zihniyet basarili olmamali*. gecen sene kazandigimiz gibi, sadece muslera ve sneijder sayesinde kupa almamamiz lazim. yoksa 3 kupamiz var, her sey yolunda deyip isleri daha da boka sariyoruz. futbolun dogrulari neyse onu yapmali, oyle sampiyon olmaliyiz ki kurulus amacimiz olan turk olmayan takimlari yenmede de basarili olalim.

    son yillarda dogrulari en cok yapan takim besiktas su ligde. onlar 6/10 dogru yapiyorsa, biz 7/10 dogru yaparak sampiyon olalim, 4/10 dogru ve sans yardimiyla degil. yoksa gider ligde sampiyon olursun, sonra da acaba fc astanaya yenilmeyip uefa'ya gidebilir miyiz diye tirnaklarini yersin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın