2015-16 UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 6.Hafta Maçı
21:45 Türk Telekom Arena
1 - 1
  • 39
    galibiyet ya da beraberlik halinde uefa avrupa ligi'ne gideceğimiz maç. bildiğimiz gibi şu an avrupa ligi'nde 12 grup var. grupları 1. ve 2. sırada tamamlayan takımlar üst tura çıkıyor ve 24 takım oluyor. şampiyonlar ligi gruplarını 3. bitiren takımlar da eklenince 24+8=32 takım oluyor ve son 32 turu başlıyor. 32 takımın 16 tanesi seri başı olacak. ben de seri başı olma ihtimalimiz ile ilgili yazacağım.

    avrupa ligi son 32 turunda, 12 grubun her birinin liderlerleri ve şampiyonlar ligi gruplarında en iyi üçüncü olan 4 takım (12+4=16) seri başı oluyor. tıpkı milli takım euro 2016'yı giderken ki gibi galatasaray da gruplarını 3. sırada bitiren 8 takım arasında ilk 4'te kendine yer bulmaya çalışacak. tabloda şampiyonlar ligi'nde şu an kendi grubunda 3. sırada olan takımların puanlarını, averajlarını, son maçtaki rakiplerini ve son maçtan sonra en olası puanlarını yazdım.

    [biçim]
    grup // takım // puan // averajı // rakibi // son maçtan sonra muhtemel puan
    a shaktar 3 -5 psg 3 yada 4
    b psv 7 0 cska 7 yada 8 yada 10
    c gs 4 -4 astana 5 yada 7
    d mgladbach 5 -2 m.city 5 yada 6
    e leverkusen 5 1 barca 5 yada 6
    f arsenal 6 -1 olympiakos 7 yada 9
    g d.kiev 8 3 m.tel aviv 9 yada 11
    h valencia 6 -2 lyon 7 yada 9
    [/biçim]
    astana'yı yenerek puanımızı 7 yaptığımızı varsayarak konuşuyorum;

    shaktar'ı her koşulda geride bırakıyoruz,
    mönchengladbach m.city'i yenemediği sürece onları da geride bırakıyoruz. burada mönchengladbach sürpriz yapabilir. adamlar 2 gün önce koskoca bayern münih'i 3-0 yendi.
    leverkusen barcelona'yı yenemediği sürece onları da geride bırakıyoruz.
    d.kiev'in puanı zaten 8. onlar kafadan bızımle değıl.
    psv de 7 puanda. beraberliği aldıkları an onlar da bızımle değıl. psv yenilse bile onlarla aramızda 4 averaj fark var. bu yüzden en az 3 farklı yenmemiz gerekir. averajımız eşit olursa da çok gol atacağımız için gol sayısı ile onları geçebiliriz. olmayacak iş değil ama zor tabi. bu arada gol sayısı da eşit olursa ki olabilir. o zaman çarşı karışıyor. artık hiç girmiyorum oralara.

    şimdi kaldı 2 takım; arsenal yenerse 9 puan oluyor. berabere kalırsa puanı 7 oluyor ve averajda onları geçmemiz için astana'yı en az 3 farklı yenmemiz gerekiyor. bu durumda arsenal ile de averaj eşitliği durumumuz söz konusu olacak ve gol sayılarına bakacağız. arsenal gol sayılarında 4 gol önde. arkadaş, ben neler hesaplıyorum yahu? biriniz de çıkıp "arsenal şampiyonlar ligi'nde devam edip avrupa ligi'ne hiç bulaşmasa, bizim de muhtemel rakibimiz olmasa daha iyi değil mi a dümbük?" dese "çok haklısınız" der, defteri kapatırdım. arsenal'in gruptan çıkması için atina'da olympiakos'u 2 farklı yenmesi gerekiyor. umarım yenerler. böyle dedik ya şimdi adamlar, bahsettiğim gibi averajla golle falan 3. olur, seri başı olur, bir de son 32'de bizimle eşleşirler. aman ha. "adamı sakat eder la bu. düşman götüne, düşman götüne" (bkz: fenerbahçe) (bkz: beşiktaş) https://www.youtube.com/watch?v=qAeOxHPF1Ho

    valencia ise 6 puanda, gruptan çıkmak için kazanmak zorunda ve rakibi de 1 puanlı lyon. valencia berabere kalıp puanını 7 yaparsa alacağımız 3 farklı bir galibiyetle onları geçiyoruz. 2 farklı kazanırsak iş yine gol hesabına kalıyor. valencia ile attığımız goller şu an eşit. iş gole kalsın da biz geçeriz onları.

    astana karşısında alacağımız beraberlikle puanımızı 5 yapıp en iyi dördüncü 3. olma ihtimalimizi tabi ki hesaplamayacağım. hesaplamak isteyen olursa "look at the tabela".

    sonuç: bizim seri başı olma ihtimalimiz 3 takımın eline bakıyor. her bir takımdan umduğumuz gibi haberler gelmesi düşük bir ihtimal. ama 3 ayrı takımın birisinden iyi haber gelme ihtimali de var. bir tane iyi haber yetiyor. sonuçta seri başı olmak bir üst tura çıkma ihtimalimizi oldukça arttıracaktır.

    saygılar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın