• 24
    sıkılanlara bir amme hizmeti paylaşacağım şimdi;

    bugün yine ipsiz sapsız takılırken, sık kullanılanları düzenledim. içlerinde -aşağı yukarı 5-6 senedir duran linkler de olduğu için- işe yaramayanlar mı dersiniz, swf arşivlerim mi dersiniz, yoksa bizim sözlükten başlayıp da bitiremediğim uzun giriler mi dersiniz, öyle boş boş takılırken film&dizi izlediğim siteler mi dersiniz, ne ararsanız var işte. biraz temizlikle beraber dağınık duran sık kullanılanları düzenleyince elbette içlerine de girip ne var ne yok diye bakmak farz oldu.

    burada da sıkılanlar varsa, benim de ara ara vakit geçirdiğim, işime yararan, ya da yaramayıp vakit öldürmelik blogdur, forumdur, galeridir, yabancı kaynakları buraya atıyorum, bir göz gezdirin derim.

    film:

    http://www.neizlesek.net/

    kategorilere ayrılmış filmler var ve bu filmlerin fragmanları ile birlikte içerikleri yazıyor. incelenebilir.

    http://www.sinemalar.com/

    filmler hakkında bir haber sitesi. vizyondaki güncel filmleri, ya da yakında girecekleri takip edebilir, aktörler ve aktristler hakkında da bir bilgi sahibi olabilirsiniz.

    http://kisiselbasari.com/...anlatan-filmler.html

    gerçi bu siteyi filmler haricinde de takip ediyorum da, bu kısmı neden sık kullanılanlara atmışım bilemedim şimdi. limitless, moneyball, the wolf of wallstreet gibi dipten zirveye giden başarı tarzı filmlerin listesinin olduğu bir kategori. özellikle motivasyona ihtiyacı olanlar ve bu tarz filmlerle ilgilenenler göz gezdirmeli bence.

    http://www.tipadam.com/

    burası da hem dizi, hem de filmlerle alakalı bilgi sahibi olmak için ideal bir yer. kafanıza göre karıştırın, bakın işte.

    http://www.imdb.com/list/ls005105464/

    direkt imdb'nin 'surprize end' temalı film listesi. ingilizce bilmenize bile gerek yok, içinize sinen film hakkında google'dan daha detaylı bir araştırma yapabilirsiniz.

    not: belli başlı kategorileri kendiniz de sıralayabilir, istediğiniz tarzı belirleyebilirsiniz. ben bu tarz filmleri sevdiğim için bu şekilde yaptım.

    http://filmtavsiyeleri.net/archive

    yine bir blog. izlediği ve kendince yorumladığı filmleri dizmiş adam. kim olduğunu bile bilmiyorum ama 1-2 senedir film aradığım zaman tıklayıp gezindiğim bir yer.

    https://imgur.com/a/aoi3T#VJZFb1Q

    film sahnelerinin wallpaper'ları var bu linkte. bunu da nerden buldum hatırlamıyorum, ama siktir edin güzel bir yer.

    http://www.bicaps.net/

    filmler, diziler var. sıradan bir çok film izleme sitesine benziyor olabilir, fakat neredeyse en eskisi bu. yani diğerler siteleri inceleyip de bulamadığınız bir film varsa, buraya da bir bakın. 360p bile olsa pek bilinmeyen bir çok film buldum ben burada.

    http://www.suggestmemovie.com/

    ne tarz bir film arıyorsunuz? klasiklerden mi, son çıkanlardan mı? gülmek mi istiyorsunuz, hüzünlenmek mi, yoksa gerilmek mi? kriterlerinizi yazın ve size önerilenlerden birini seçin.

    https://www.tvshowtime.com/en

    en iyi uygulamayı en sona attım. cep telefonu uygulaması da olan bu sitede, izlediğiniz yabancı dizilerin ajandası adeta. izlediğiniz bölümleri, sezonları not alıyor, yeni bölümü çıktığında sizi bilgi göndererek haberdar ediyor. oldukça da kullanışlı.

    oyun:

    http://www.passion4fm.com/

    football manager oynayanlara gayet güzel bir rehber site. içinde oyun dosyaları ve eklentiler de paylaşılıyor. oyununuzu güzelleştirmek veya bu merete başlamak isteyenler varsa, çok ileri düzeyde ingilizce'ye gerek olmamakla birlikte basit şeyleri anlayarak oldukça sağlam bilgiler elde edebilirsiniz. özellikle tema, grafik veya antrenman paketlerini kendim de buradan alıyor ve kullanıyorum.

    http://www.passion4fm.com/...ack-df11-300x200.jpg

    http://www.fmscout.com/

    en meşhur fm sitesi olarak bilinir, sortitoutsi ile beraber. grafik eklentileri, kayıtlı oyunlar ve daha bir sürü şey bulabilir, oyunun incelemelerine de ulaşabilirsiniz. elbette makul seviyede bir ingilizce ile beraber.

    https://sortitoutsi.net/

    burası eskiden lider siteydi, ancak iyice içeriğini değiştirdiler, ağzına sıçtılar. mahvettiler güzelim siteyi. iyice mynet forum'a dönüştü be.

    yine de işe yarayacak bir çok şey bulabilirsiniz, eminim.

    https://www.youtube.com/user/RabidRetrospectGames

    https://www.youtube.com/user/MKIceAndFire

    https://www.youtube.com/user/GameRiotArmy

    yukarıdaki youtube kanalları da, oyunları walkthrough videoları başlığında oynuyorlar. oynayamayan fakirler varsa benim gibi burada izliyorsunuz işte. özellikle outlast izlerken altıma sıçıyorum ani bir şey çıkarken.

    blog-torrent siteleri:

    http://turktorrent.cc/

    torrent sitesi işte. hem dosyalar paylaşılıyor, hem de forum var. takılmak da isterseniz iyi vakit geçirebilirsiniz.

    http://www.androidapk.gen.tr/

    android telefonu olanların telefonunda bile sık kullanılanlara eklemesi gereken bir yer. zaman zaman burada görüyorum, telefonları ile sıkıntılar yaşayan arkadaşları, bu siteyi biraz karıştırarak iyi bir bilgi sahibi olabilirler. blog tarzı bir site olduğu için, haberlere de rastlayabiliyorsunuz.

    apk'lar, temalar, oyunlar, programlar hakkında da bir çok bilgi edinmek mümkün.

    http://acetobalsamico.blogspot.com.tr/

    aspor'da da programa çıkan bülent timurlenk abimizin blog'u. entelektüel birikimi olan kişilerin bu tarz bloglarını takip etmek büyük zevk. periyodik olarak çıkan yazılarını takip etmenizi tavsiye ederim. avrupa ve dünya futbolu ile bir çok detay hakkında bilgi de veriyor bülent abi.

    http://cartalete.blogspot.com.tr/

    bülent abi'nin bloguna benzer başka bir blog. bu blog da beşiktaş ağırlıklı. hemen yüzünüzü ekşitmeyin, kalemi çok güçlüdür. sadece beşiktaş değil, aklına düştüğü her konuda ilgi çekici üslubu ile sizi sıkmıyor. yine tavsiye ettiğim bloglardan biri.

    http://vliegendenederlander.blogspot.com.tr/

    bir blogdan çok daha fazlası. özellikle ilgilendiği konular çok farklı tarzda. okurken fularınızı takmayı unutmayın.

    video:

    https://www.youtube.com/watch?v=C1Q_-20lfCo

    büyük usta'nın, imparator hagi'nin trt'de de yayımlanmış belgeseli. muhakkak izlemelisiniz.

    http://www.footballrenders.com/page/3/

    photoshop kullananlar varsa, avatardır, wallpaperdır, bir çok oyuncunun png fotoğrafları var. 1280x720 ebatlarında bir çok oyuncunun olduğu geniş bir fotoğraf database'i var. oldukça da güzel. ben de burayı photoshop ile işim olduğu zaman tercih edebiliyorum.

    http://htwins.net/scale2/

    burada evren üzerindeki her şeyin, ama her şeyin, birbirleri ile kıyasla ebatları ve ölçüleri veriliyor. mesela süpernova'nın (samanyolu galaksisi'ni de kapsıyor) boyutundan, hücrelere kadar her şeyin tahmini de olsa büyüklüğünü gösteriyor. bilime meraklı insanlar zaten bu siteyi görmüşlerdir. çok basitçe anlatıyor zaten.

    http://www.goalopedia.com/

    goalopedia. youtube/football gibi bir şey yani.

    http://wtfsigte.com/

    nerede olduğunuzu konum ile bildirerek, size yemek yiyecek bir adres buluyor. çok da öyle kıyıda köşede kalmış mekanlar yok, ancak dominos gibi, papa john's gibi, ya da köfteci ramiz gibi belli başlı mekanları çok rahat önerebiliyor. gerçi beykoz'dan en yakın yer olarak alvarlızade'ye götürdü beni, ama olsun. siz de bir deneyin. belki de yeni açılmış bir mekana rastlayabilirsiniz.

    http://www.dersizlesene.com/

    geniş video arşivi ile ilkokul 1. sınıftan, açıköğretim fakültesi videolarına kadar ders içerikli materyallere sahip bir site. elinizin altında durması gerekenlerden yine.

    http://www.easylang.com/

    ingilizce kelimeleri kelimesi kelimesine, daha doğrusu hangi kelimenin anlamının ne olduğuna kadar gösteren, en baştan öğrenmek isteyenlere ideal bir site.

    https://www.duolingo.com/

    yabancı dil öğrenebileceğiniz, bunu da oyunlarla yapabileceğiniz en iyi site diyebilirim. duolingo'yu bilmeyen var mıdır hala, bilmiyorum; fakat bilmiyorsanız bir an evvel inceleyin derim. hatta uygulamasını da indirin. günlük ödevler veriyor size, hatta bunlar arasında speaking tarzı sizi konuşturan aktiviteler de var.

    http://www.incredibox.com/

    yine çok basit düzeyde bir müzik yapma sitesi. müzik dediğim de, insan seslerini birbirlerine karıştırarak kendinizce arka fonda çalacak bir şeyler yani. en azından kafa dağıtırsınız.

    http://www.kuranmeali.org/

    kur'an-ı kerim'in ayetlerine göre fihristi yapılmış, ayetlerin birden çok kaynaktan meâlleri de konulmuş. emek verilmiş bir site.

    http://www.buzzfeed.com/

    orijinal onedio.

    http://www.myfonts.com/WhatTheFont/

    internette hoşunuza giden bir font gördünüz ama ne olduğu konusunda bir bilginiz yok. işte o yazının olduğu fotoğrafı buraya koyuyorsunuz ve size hangi font olduğunu söylüyor. elbette çıkan sonuçlar %100 eşleşmiyor, ancak muhakkak bir benzerini size öneriyor.

    https://ninite.com/

    format sonrasında birçok popüler programın son sürümünü kendi kendine internetten indirip kuran bir program. ücretsiz. sitesinden installer'ı indirilip istenen programlar işaretleniyor, gerisini kendi hallediyor.

    üye olmaya bile gerek yok.

    http://artisieksisi.com/

    diyelim bir şey yapmaya, almaya, vazgeçmeye vs. herhangi bir duruma karar verdiniz. bu ailenizle alakalı önemli bir karara varmaktan tutun, dışarıdan bir şey sipariş vermeye kadar her konu ile alakalı, sitenin üyelerinin yorumlarını alacağınız değişik bir yer. çok kullanmadım ama illa ki tercih eden çıkar.

    http://www.rainymood.com/

    arka planda yağmur sesi dinleyerek, özellikle akşam vakti melankolik takılabilirsiniz. yine işsizlikte sınır yok.

    http://burakformakoleksiyonu.blogspot.com.tr/.../p/galatasaray.html

    galatasaraylı ve muhtemelen adının burak olduğunu düşündüğümüz arkadaşımız, forma koleksiyonunu sergiliyor. koleksiyonlar güzeldir. galatasaray daha da güzeldir. galatasaray koleksiyonu da güzeldir şüphesiz.

    http://www.simonpanrucker.com/beans.swf

    sinirlendiğiniz zaman bu siteyi açın ve fasulyeyi kavanozdan dökün. çıkan her bir fasulyeyi, umut, sabri, selçuk, burak, ne bileyim artık sinir olduğunuz kim varsa onu düşünerek patlatın. zaten iğrenç ses çıkarıyorlar.

    http://www.sporcle.com/...lscorers-galatasaray

    galatasaray'ın şampiyonlar ligi'nde gol atan oyuncularını tahmin ettiğiniz çok güzel bir oyun. bakalım hafızanız ne kadar kuvvetli?

    http://gldio.com/wrkz/max_payne/

    max payne oyununu bilirsiniz. onun bölümler arası geçişlerinde çıkan fotoroman bölümlerinin galerisini yapmışlar, tıpkı oyundaki gibi. arada nostalji yapmak için birebir.

    https://twitter.com/webtekno

    şu hesabı da ayrıca takip etmenizi tavsiye ederim. teknoloji ağırlıklı, bunun yanında hafiften 'bunları biliyor muydunuz?' temalı bilgileri de ihtiva eden bir sayfa. değişik bir tip yani.

    https://www.befunky.com/

    photoshop'tan anlamayan, ancak 'hacı şu fotoya iki efekt versene' diyen tiplere önerdiğim bir site. çok da basit şekilde birçok efekt ve görseli ekleyebilir, düzenleyebilirsiniz.

    http://www.deviantart.com/browse/all/

    deviantart.. burası bir hazine. photoshop ile ilgili aklınıza gelip gelmeyecek her şeyden tutun da, wallpaper'a, avatar'lara, hatta e-kitaplara bile ulaşabilirsiniz. muhakkak elinizin altında olması gereken sitelerden biri.
App Store'dan indirin Google Play'den alın