• 106
    sevmektir:
    hani 11 futbolcu sahaya soyunma odasından çıkarken sevgilinle buluşacakmışsın gibi çarpar ya kalbin. ne gariptir ki eskimemiştir o sevgi, bilakis her görüşünde daha da bağlanmışsındır. üstelik sevgili üzerine ne giyerse giysin gözlerin sadece armaya kayıverir, belki kızarsın mor forma giydi diye ama yine de sevmekten vazgeçmek söz konusu bile olmaz. (bkz: şereftir seni sevmek)

    vefalı olmaktır:
    yaşanılan güzel zamanları unutmamaktır galatasaraylı olmak. öyle ki 5 gol yenilen maçtan bir sonraki maçta bile buz gibi havada doldurmaktır o tribünü. galatasaraylı olmak iyi günü kötü günü gerçekten beraberce göğüslemektir. kötü günlerde akla güzelliklerin getirilmesidir. (bkz: hayatımın en güzel günlerini bana galatasaray yaşattı)

    cefa çekmektir:
    saatlerce sıra beklemektir, bazen biletin olsa da girememek, söylenmek ama yine de diğer maça koşarak gelmektir. üşümektir karda kışta, sinirlenmektir bazen olan bitene. sokakta kulağına gelse ortalığı yıkacağın o küfürleri duya duya maç seyretmektir. bir de kadınsa söz konusu galatasaraylı, ekstra eziyet vardır onun için. ama yine de bırakmamaktır peşini, çekilen çileye rağmen peşindeyiz demektir. (bkz: söz konusu galatasaray ise gerisi teferruattır)

    özlemektir:
    kimileri yaz bitti diye hayıflanırken, içini bir taraftan mutluluk kaplamasıdır. özlemin pek yakında biteceğinin işaretidir çünkü bu.

    gurur duymaktır:
    engelsiz aslanların kupalarını seyretmektir, kızların eurocup women finalinde kupayı havalarda zıplatmasına şahit olmaktır. 17 mayıs belgeselinin tekrar tekrar izlemektir. bazen sadece ve sadece sarı kırmızı bayrağa bakıp gururlanmaktır. (bkz: gerçekleri tarih yazar tarihi de galatasaray)

    dostluklar kurmaktır:
    aynı aşkı paylaştığın bir sürü insanı hayatına almaktır, omuz omuza bağırmaktır tribünlerde. (bkz: yürüyoruz biz bu yolda)

    yalın olmaktır:
    normal hayattaki kimliğini, kılığını kıyafetini, mesleğini dışarıda bırakıp en yalın halinle tezahuratlara eşlik etmektir, taraftar olmaktır.

    aşık olmaktır:
    ve bu kısmın aslında tarifi pek de yoktur. (bkz: galatasaray aşkı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın