• 1
    galatasaray'ın bir önceki sezon olan 2013 - 2014 futbol sezonunu büyük bir ihtimal ile 2. bitireceği için direkt şampiyonlar liginde mücadele vereceği futbol sezonudur. ayrıca varsayalım ki galatasaraybir önceki sezonu 3. bitirdi, çok iyi bir yaz kampı ve yapılacak yalnızca 3 4 doğru transferle yine şampiyonlar liginde boy gösterebileceği sezon olacaktır galataray'ımızın.

    ancak, burda bahsetmek istediğim esas konu bu değil. yine tabii ki bunları konuşmak için belki çok erken, önümüzde 2014 dünya kupası var, ve olası iyi performanslarında elimizde çok zor tutacağımız iki büyük yıldızımız var. dany ve chedjou. yok lan, ne dany'si çedju'su, göz bebeğimiz fernando muslera ve wesley sneijder.

    öncelikle her ne olursa olsun fernando muslera denilen adamın sözleşmesi artık bugün yarın uzatılmalı ve gerekirse futbol kariyeri türkiye'de sonlandırılmalıdır, çünkü yok, ondan daha iyisi kesinlikle ve kesinlikle bizim için yok. wesley konusuna gelince, umarım orta halli bir dünya kupası geçirir ve o da bizimle kalır. çünkü bundan sonra yazacaklarım neredeyse tamamen onunla ve bizim kadro yapımızla ilgili olacak.

    öyle müthiş bir futbol yapımız var ki, bundan sadece bir kaç ay sonra ligde kaç yabancı ile oynanacağı hala büyük bir muamma.

    bana kalırsa iki olasılık var
    1) 5 + 0 + 3 (açıklanan düzen)
    2) 6 +2 + ? (soru işareti de en fazla 2 olur)

    şimdi ben 1. olası düzen için yazmaya başlıyorum. galatasaray 2013-2014 sezonunda hocasıyla, oyuncularıyla yine ciddi bir kabuk değişimine gitti. bu değişim sonucu, oyuncular, taraftar, yönetim hatta yeni gelen teknik direktör bile oldukça yıprandı, yıpratıldı. ancak bana kalırsa sabır ve ısrar bizi başarıya götürecek olan olgular. hangimiz 2013-2014 sezonu devre arası transferleri bir bir yapılırken ağzımızın suyu akarak izlemedik bu transferleri ? hangimiz sağa sola takım gençleşiyor yazmadık ? hangimiz özlediğimiz beklediğimiz transfer politaksı buydu demedik? tabii ki ufak tefek hatalar oldu, geçmişte de oldu, gelecekte de olacak, ancak kabul etmeliyiz ki öyle pat diye gençleşmez takım, vakit gerek sabır gerek.

    şimdi, dönelim yabancı kuralına 5 sahada 3 kenarda diye ayırmadan 8 yabancımız olacaksa bu şöyle olmalı:

    1) muslera
    2) melo
    3) sneijder
    4)telles
    5) yabancı forvet
    6) yabancı stoper
    7) bruma
    8) izet ya da izet'in türk statüsünde oynatılması ya da gönderilmesi durumunda çok sağlam bir kanat

    tamam 8 yabancımız böyle. peki 7 aydır oturtulamayan sistem nasıl olmalı ? bana kalırsa bunun da cevabı aslında çok basit. ne fatih terim'in zorlama 4 3 1 2'si, ne mancini'nin durmadan karıştırıp çorba ettiği 3 5 2'isi. sen pavorotti'ye* gel bundan sonra pop söyle, ya da ne bileyim jim carrey'e artık komiklik yok hep ağlatacaksın diyebilir misin ? diyemezsin çünkü bu insanlar özeldirler, hem de çok özeldirler. elinde pavorotti varsa opera evi açarsın, jim carrey varsa ona özel program yaparsın ya da inanılmaz bir komedi filmi çekersin. hani olur da yeri gelirse bir iki kereliğine mahsus başka türde bir şarkı söyletir, başka bir film çektirirsin.

    heh işte, senin de elinde sneijder varsa o adam forvetin arkasında serbest kalmalı, kalacak, kalmak zorundadır. çünkü bu adam dünya futbolunun en özel adamlarından biridir. hal böyleyken senin oynayacağın taktik de ya 4 5 1 olacaktır, ya da sneijderli inter'in döktürdüğü vura vura maç kazandığı 4 2 1 3 - 4 2 3 1 karışımı olan taktik olacaktır.

    eğer galatasaray bu sistemlerden birini oturtabilir, hatta oturtmayı da geçtim bir şekilde düzenli şekilde oynamaya başlarsa ortalığın tozunu atacağı sezon olacaktır.

    inter'in bayern karşısında 2010 finalinde oynadığı kadro ve dizilim şu şekildeydi:

    [biçim]
    julio cesar
    maicon lucio samuel chivu
    zannetti cambiasso
    sneijder
    eto milito pandev
    [/biçim]

    ya sende elindeki kadrodan bu takıma benzer, sneijder'in rahat rahat oynayacağı bir takım kuracaksın, ya da acı çekmeye devam edeceksin. 2+2=4.

    4213 değil de belki 4 2 3 1 oynayacaksın ancak sneijder'i serbest bı-ra-ka-cak-sın.

    henüz yazın yapacağımız transferlere oldukça vakit olduğu için bir kadro kurmak açıkçası istemesem de, eldeki yerliler ve gelebilecek oyunculardan 5+0+3 için şu ya da şuna benzer bir kadro kurmak mümkün oluyor. şuna buna takılmadan, sadece aklımdaki gösterebilmek adına bir kadro paylaşıyorum. yeter ki sağ açığın koşsun, sol açığın koşsun, wesley de serbest olsun.

    [biçim]
    muslera
    veysel semih ömer toprak telles
    melo selçuk
    hamit* sneijder çolak*
    mario balotelli
    [/biçim]

    ilk aklıma gelen isimler bu şekilde, hele ki bir de yabancı kuralı azalmaz ise o zaman siz görün galatasaray'ı.

    2014 -2015 sezonunun bizim için başarı anahtarı wesley sneijder'dir. bu adam çok özeldir ve forvetin arkasında parlatılmalıdır. onun orda parlaması, önündekini, arkasındakini ve en önemlisi kulübedekini de parlatacağının garantisidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın