• 20
    galatasaray sözlükgalatasaray sözlük yapan mühim kurallardan bir tanesi. kaldırılması veya esnetilmesi niteliksiz entry sayısının artmasına sebep olacaktır.

    ne yazık ki sözlük sadece yazarların stres atmak, kafalarına göre yazıp rahatlamak veya içindekileri dökmek maksadıyla uğramaları için oluşturulmuş bir yer değildir. okuyucuya tek seferde tam, doğru ve düzgün şekilde bilgi vermeyi amaçlayan bir yerdir.

    bu kurala muhalefet eden insanların mantıklı temellere oturttukları değerli argümanlarına ek olarak bu isyanı üstesinden gelemedikleri üşengeçliklerine de bir kılıf olarak kullandıklarını düşünüyorum.

    entry girmiş olmak için entry girmenin, canımızın istediği gibi zaman belirtmenin, herhangi bir formata bağlı olmaksızın yazı yazmanın yeri burası değil. yazar olmak kendi içerisinde çeşitli eğlenceler barındıran bir uğraş olduğu gibi aynı zamanda bir sorumluluktur. burada yani...

    internette bir sürü forum var, en az burası kadar takip edilen ve de yazar olma süreci belki de saniyeler süren... burada yazar olmayı kabul etmek, kurallarına da saygı duymayı gerektirir. "hangi maç?" sorunsalına vesile olan bu kural da en başta belirttiğim gibi sözlüğü sözlük yapan temel kurallardan biridir.

    edit: bu arada bu kural benim şahsen 8 entryme mal oldu şimdilik. kendi söküğünü diken terzi oldu şaka maka :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın