• 10
    basketbol analizi yaparken duygusal davranıyor. yazının geri kalanında da katılmadığım tonla yer var ama şuna dikkat çekmek istiyorum:

    --- alıntı ---

    ve yine lakers’la karşılaşmaları halinde, bu defa geçen play-off’un aksine en üst kapasitelerine çıkmazlarsa 4-1’i tersten görebilirler.

    --- alıntı ---

    lakers bu sene oklahoma city'yi 4-1 ile geçsin, kendimi sikerim. o kadar dengesiz bir hücumları olacak ki, savunma zaafına gerek kalmadan üç maç kaybederler en azından. bir de her takıma demiş yok iyi gününde olması lazım, iyi şut sokması lazım diye. sanki lakers'ta hiç performans düşüşü yaşanmayacak. ayrıca 2004 lakers'ı ile karşılaştırmış, bu takımı daha iyi bulmuş. ben de kıyaslayayım bakalım.

    nash vs. payton: oyun tarzı farklı iki oyuncu, kimi tercih edersiniz deseler ben kesinlikle nash'i tercih ederim. 1-0.

    çok yaşlı kobe vs. genç kobe: yaşlı kobe vs. genç kobe olsaydı yaşlı kobe'yi tercih edebilirdim ama bu kadar sakatlıktan sonra kobe çok yıprandı, iki senede beş yıl falan yaşlandı. o geçen seneki ameliyat olmasaydı sezonu zor çıkarırdı bence. burada çok büyük bir farkla olmasa da patlama dönemine yakınlaşmış genç kobe'yi tercih ediyorum. 1-1

    gasol vs. malone: nba tarihinin en iyi bitiricisi olan malone'un karşısında pasör ve daha komplike bir oyuncu olan gasol. ikisi de tavanlarını yapmış, düşüşte olan oyuncular. malone nba tarihinin en iyi 3-4 tane 4 numarasından biri, burada da bir adım önde. 1-2

    howard vs. shaq: o şebek ile reyizi kıyaslamaya gerek bile duymuyorum. 2012 takımı 1-3 2004 takımı

    bench konusunda 2012 takımı görüntüde daha iyi, 2-3.

    hele bir de uyum konusu var. 2004 lakers ne kadar uyumsuz ise 2012 lakers da o kadar uyumsuz olacak. howard ve nash tempo arttıkça başarılı olan isimler, kobe ve gasol ise düşük tempoda oynayan oyuncular. bu takım çok sıkıntı yaşar top paylaşımında, benden söylemesi. ayrıca artest oldukça sezon boyunca 4'e 5 oynayacaklar ve savunma yapan tek oyuncuları konsantre olmuş bir howard. eğer o da diğerlerine uyarsa lakers kimseyi savunamaz.

    onun dışında öyle bir bahsetmiş ki miami'den, iyi uzunu olan herkes parçalar havasında. hala anlayamadılar miami'nin sadece iyi uzun oyuncularla yenilemeyeceğini. bynum-gasol yenemiyor da howard-gasol olunca direk yenecekler mi yani? sadece iyi uzunla yenilmez miami. miami lebron ve bosh'tan sonra play-off'ta bir takıma geçilmedi mi sadece? o takım dallas'tı. dallas mükemmel bir pota altına mı sahipti? tam aksine hücum gücü yüksek olan tek uzun oyuncusu dirk nowitzki dışarıdan oyunu seven, yüzü dönük oynayan, mükemmel bir şutu olan bir uzun. karşısına yao ming'i de koysan, dwight howard'ı da koysan sa-vu-na-maz-sın.

    http://www.yazihaneden.com/...e-daha-bir-suru-sey/

    edit: aceleden eklemeyi unutmuşum.

    kendisini çok severim, potacast ne zaman başlıyor diye de sormak isterim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın