• 1
    dursun özbek'in riva konusunda camiaya iki önemli taahhüdü var.

    bunlardan birincisi riva arazisinde emlak konut tarafından geliştirilecek projede 400 bin m2 inşaat alanı. özbek galatasaray genel kurulunda aşağıdaki görseli kullanarak ve 400 bin m2 inşaat alanı taahhüdünde bulunarak yetki aldı.

    https://i.hizliresim.com/7yBR4P.jpg

    ihale ve sözleşme sonrası proje şu an ruhsat aşamasında. galatasaray genel kurulu dursun özbek'e 400 bin m2 inşaat alanı taahhüdünü gözeterek yetki verdi. eğer özbek'in taahhüdü olan 400 bin m2 inşaat alanı verilmezse genel kurul üyeleri tarafından önce dursun özbek için yetkisizlik davası; sonrada bu yetkisizlik nedeniyle emlak konut protokolünün ve ihalenin iptali için davalar açılmalı. bu davalar her bir dernek üyesi tarafından şahsi olarak açılabilir.

    dursun özbek'in ikinci taahhüdü ise galatasaray'ın riva projesi sonunda vergi ödemeyeceği taahhüdü.

    gerçekten de sözleşme aşamasında doğru adımlar atıldıysa galatasaray vergi ödemeyecektir. galatasaray proje sonunda vergi ödemek gibi bir durumla karşı karşıya kalırsa bu ancak özbek yönetiminin yaptığı fahiş hatalardan kaynaklanabilir. bu nedenle özbek'in bu konudaki sorumluluğu ve taahhüdü üyeler tarafından bir ihtarname ile hukuki olarak da kayıt altına alınmalıdır. riva'da reel hasılat tutarının 6 milyar lirayı aşabileceği düşünülürse vergi meselesi galatasaray için yüz milyonlarca liralık bir meseledir. bu kadar büyük bir meblağ özbek'in olası yanlış adımlarına kurban edilemez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın