• 6
    uyku sorunları olan babamı bir güzel uyutan maç.

    oynanan maçı sıkıcı yapan unsurlardan belki de en önemlisi, güçlü olan ev sahibi takımın yeterince atak oynamamasıdır. evet koskoca juventus kendisi için belki de doğrusunu yapıp defansif oynuyor ama bunu izlemek benim için sıkıcı.

    tabi sıkıcı maç dedim. bazıları iki tane defans yapan takımı izlemekten de hoşlanıyor olabilir. saygı duyarım. sonuna kadar pozitif futbol oynatan sarri'ye buradan selamlar. umarım napoli şampiyon olur.
  • 13
    (bkz: #2291606) bu kez de inter takımının "alan kapatma 101" dersi verdiği maç, juve'de higuain ve mandzukic istediği topları bir türlü alamadı. bu arada spaletti harika bir takım yaratmış kalecisinden santrforuna kadar, bu sene juventus'tan sonraki en büyük şampiyonluk adayım inter. işin hücum yönü için de savunma yönü için de harika oyuncuları var. kalecileri handanovic de çok sağlam, dün 60. dk'da dışarı çeldiği bir top var, youtube,stream falan bi yerden izlersiniz, adamın 1.93'lük boyu 2.93 oldu resmen, uzun boyuna rağmen yerden gelen sert topları da çok iyi çıkarıyor. bu sezon kimse bileğini bükemedi inter'in. galiba avrupa liglerinde yenilmeyen city,barca ve inter kaldı sadece. kaldı ki juventus gibi serie-a da demoklesin kılıcı gibi duran bir takım dahi yıkamadı.

    serie-a da bu sezon şampiyonluk için çok ciddi çekişme var. oturmuş kadrosuyla napoli, transfer döneminde salah'ı kaybetmesine rağmen geçen sezondan eksiği olmayan roma, zaten geleneksel juventus, spalletti ile yıkılmayan bir inter hatta simeone inzaghi'li lazio... şu yarışın içerisinde olmasını çok istediğim milan da olsaydı iyiydi ama onlar rezalet kadro mühendisliğini 2. sınıf teknik direktörlere emanet ededuruyorlar, aferin milan.
  • 14
    juve'nin bu sezon en konsantre savunma yaptığı maçtı. inter'in kaleyi bulan şutu yok. icardi'nin topla buluşma sayısı da 9'du galiba. benatia nefes bile aldırtmadı ırz düşmanına. böyle devam ederse tandemdeki yerini kapar ama herif müzmin sakat, yarına sağlam çıkacağının garantisi yok. juve'nin bu savunma başarısında allegri'nin maça 4-3-3'le çıkıp orta sahayı pjanic-khedira ve matuidi ile üçlemesinin tesiri büyük. bilhassa matuidi pancar motoru gibiydi mübarek. bu adamı 20 milyona juve'ye bırakan psg'nin de aklına zıçayım. khedira son 2-3 aydır olduğu gibi gene bomboktu. iki tane iyi şansı değerlendiremedi. sezon sonu yüzde doksan dokuz kendisine yol verilir. pjanic her zamanki gibi iyiydi. allegri'nin 85'te de olsa kendisini çıkarmasını anlayamadım. velev ki çıkaracaksın bari yerine bentancur'u değil de marchisio'yu al. bir diğer hatası da dybala'yı oyuna çok geç alması oldu. ilk yarı neyse ama ikinci yarı inter'i çatır çutur ezen takımın bir çilingire ihtiyacı vardı. maçın adamı ise kuşkusuz cuadrado'ydu. bu latino formundaysa alev alıyor, dün de o alev aldığı maçlardan biriydi. santon'u hacamat etti, hunharca attığı bir çalımla sarı kart da yedirtti ve en sonunda spalletti, santon-dalbert değişikliğini yapmak zorunda kaldı. solda da asamoah çok iyiydi. alex sandro belki formsuz ama asabob da fena oynuyor bu sezon. gecenin cenabetiyse kuşkusuz mandzukiç'ti. ilk yarı karşı karşıya kaçırdığı posizyon akıllara seza. onun dışında da değerlendiremediği iki üç pozisyon daha var. hep dediğim gibi çok iyi forvet fakat net bir golcü değil.

    spalletti'ye maçtan önce milano'ya bir puanla döneceği söylense göbek atardı. hele ki roma ve napoli'nin de berabere kalacağını bilse yumurta kafasının üzerinde topaç gibi dönerdi. tabii bu beraberlik için yatıp kalkıp handanoviç'e dua etmeli, yine muhteşemdi. elbette bu keltoşun da hakkını vermek gerek. kadrodaki birkaç ufak değişikliğe rağmen geçen sezonki o kadayıf takımın yerine bu maçın ikinci yarısındaki juve baskısına bile dayanabilen bir inter ortaya çıktıysa bunda en büyük pay kendisinin. ha bu demek değil ki ortada kusursuz bir inter var. takımın hala transfere ihtiyacı var. sezon başından beri sol bekte sıkıntı çekiyorlar. bunu iyi etüt eden allegri de yukarıda anlattığım gibi cuadrado'yla orayı otobana çevirdi. dalbert'i büyük ümitlerle almışlardı ama ben pek bir numarasını göremedim. sonradan açılırsa bilemem. bir diğer ihtiyaçları da dybala tarzında hem second striker hem de trequartista oynayabilecek bir adam. yoksa perisic'i kitleyip icardi'yi marke eden her takım inter'i kolaylıkla durdurabilir. spalletti dün oraya brozoviç'i koymuş ama donk'tan bile gamsız bir pezevenk bu brozoviç. bunun yerine valero-vecino-gagliardini üçlüsünü deneyebilirdi. bu üçlü de ofansif olarak hiçbir şey vadetmiyor ama gagliardini'li orta saha hattı en azından hakimiyeti o derece bırakmazdı juve'ye. candreva, perisic ve icardi'nin de bu sezon oynadıkları en kötü maçtı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın