• 1
    galatasaray futbol takımının mevcut kadro ve transfer politikasında bakıldığında en uygun sistemin bu olduğunu düşünüyorum. burak'a bu formasyonda kesinlikle yer yok. ileri ikiliyi kanat özelliği olan ofans oyuncuları ile oluşturmak gerekiyor. örn; yasin-podolski gibi. melo'nun varlığında bile çok kolay geçilen bir savunma göbeğimiz olduğu için 3'lü stoper oynamakla bu bölge için gerekli olan agresifliği sağlayabilir, daha rahat alan paylaşabiliriz. tek sıkıntı kanatları kullanacak olan oyuncuların bu tempoyu kaldırıp kaldıramayacakları. telles'ten umutluyum. ama sağ kanat için maalesef yapılacak birşey yok. bruma gönderilmeyecekse onu sağ kanatta kullanabiliriz. orta ikilide ki hamit, sağ stoper semih ve podolski 3'lüsü bruma'ya yardımcı olurlardı alan ve adam paylaşımında. buna göre en kötü şartlarda şöyle bir 11 bizi en azında savunma anlamında zor durumlara düşürmeyecekken bunun yanında hücumda burak ve umut gibi oyunculara mahkum etmeyecektir. pandev'in yerine podolski'nin olduğunu düşünün.

    http://www.kadronukur.com/...01cfc24f4-67301.html

    bu sistemi tartışmaya açmayı bayağıdır düşünüyordum. başlığını açayım dedim. bir baktım basbakanpirlo adlı okur kardeşimizin ukdesiymiş zaten.
    ayrıca "futbol tarihinde t.d'ü ya vezir yada rezil yapacak diziliştir. uyumlu oyuncular olunca tutulamayan takım olabilirsiniz" diye de eklemiş.
  • 3
    http://galatasaray11.com/...asindakiyegeni-24302

    önümüzdeki 10 küsur maç için şöyle bir kadro tercihi yapılabilir mi? yapılırsa başımıza neler gelir? ben sağ ve sol kanatta oynayan oyuncuların en azından bu sene için sadece koşması gerektiğini düşünüyorum. pragmatist bir tavır sergilemek istiyorum bu konuda, orta dahi açmalarını beklemiyorum sadece top rakipteyken 5'li savunmaya geçebilecek kadar yaşam emaresi göstersinler yeterli. ayrıca orta sahanın ortasında oynayan oyuncularımızdan tolga'nın ileri oynayabilme, oyunu açabilme kabiliyetsizliğini josue, josue'nin ikili mücadele kazanabilme, mücadele edebilme kabiliyetsizliğini de tolga'nın nötrleyebilme ihtimalini düşünüyorum. eren'in oyun içinde çok statik kalması, savunma çizgisi düzgün kurulan rakiplere karşı stoperler arasında kaybolduğu düşünüldüğünde sinan'ın bu alanı karıştırabileceğini, en azından bir mikser görevi görebilecek kadar kabiliyete sahip olduğunu tahmin ediyorum. linnes ve carole'ün stoper oynaması ise tamamen benim hayalim. gün gelecek muslera'yı dahi yedek kadroya yazıp linnes'i kaleye yazacağım, linnessporluyum.

    edit; evet, bruma yok. çünkü unuttum. böylelikle anlaşılıyor ki benden teknik direktör olmaz ya da durun lan bir dakika, benden bu yönetime on numara hoca olur. biri dursun'u arasın!.
  • 5
    tudor'un sene başından beri aklında kalan asamoah tansferi olursa her hafta izleyeceğimiz sistem. solda asamoah sağda mariano oldukça esnek bir sisteme sahip olabiliriz. eren yerine feghouli ile hem belhanda hem soso çift oyun kurucu ve hareketli alanla inanılmaz işler başarabiliriz.

    edit: imla

    edit 2: gelen goller sonrası bir yorum daha, bu sistem böyledir işte. hücumda bir fazla olursun hep gerekirsede savunmayı beşleyebilirsin. bildiğinden şaşma hoca her hafta oynat üçlüyü!
  • 7
    denayer maicon serdar- mariano fernando ndiaye garry(transfer) - belhanda- feghouli gomis şeklinde olabilecek sistemdir. feghouli kanattan ziyade yardımcı forvet gibi oynuyor. zorluk derecesi yüksek maçlarda 3-1-4-1-1 sistemine de evrilebilir. açıkcası ben 3'lü savunmada ısrara edilmesi taraftarıyım. tabii 4'lü orta sahanın soluna asamoah gelmesi şartıyla:)
  • 8
    kesinlikle bu kadro için ideal sistem. şöyle ki sağda donk, solda marcao aralarında lyundama/ önlerinde nzonzi sol iç seri sağ iç lemina/ yerine göre ortayı 4’leyen ömer olabilir. önlerinde belhanda falcao ve andone çift forvet. koşan yaratıcı daha yırtıcı bir dizilim bu. kolay kolay her kadronun uygulayamayacağı bir format ama sanki bizim kadro için ideal. mücadele etmeyen adam yok kadroda 2 kanadıda iyi kapatır. andone ile iyi baskı yapılır ve falcao daha rahat topla buluşur. babel ve feghoulinin falcaoya top veremediğini görüyoruz. seri, lemina, ve belhanda ile bence falcao rahatlıkla topla buluşur. ilerleyen dakikalarda kanatlara oyunu açmamız gerektiğinde emre mor ilk hamlemiz olur. keşke hoca denese de biraz güzel oyun görsek.

    edit: gözlüklü at sağ olsun feghouli yazmayacağım diye kadroyu 10 kişi bırakmışım. ömer’i yazdım feghouli ‘yi yine de yazmadım.
  • 10
    psg maçında fatih hocanın uyguladığı sistem olarak düşünüyorum. tam geçen hafta kadromuzun en çok bu sisteme uyduğunu yazmıştım. bakalım fatih hoca ne yaptı. öncelikle donk'u 2 stoperimizin arasına yerleştirdi. sağına lyundama soluna marcao yaptı ki; marcao, lyundamanın yarısı kadar gününde olsaydı o golü de yemezdik. bir kaç bireysel hata oldu ama karşında di maria-icardi-mbappe falan var, bunu göz ardı etmemek, bu 3'lü defansta ısrar etmek lazım. sonra nzonzi ve seriyi ortaya koydu ama yine benim tahmin ettiğim gibi nzonzi takımı geriden kurdu, seri ileriye yardım etti. yine ilgili entry'mde girdiğim gibi önlerine belhanda ve onun önüne falcao-babel çift forvet çıktı. özcelikle bu sistemde her türlü andone'yi bu babelin yerine tercih ederim. en azından pres yapıp karşı takımın hızlı çıkmasını engeller, babelin form durumunu ise hiç beğenmiyorum. bu sistemde yine bu 2 forvetin önünde oynayacak kişi belhanda ama yine bu form durumunda hoca belhanda'yı falakaya mı yatırır bilmiyorum ama hemen kendini toplamalı.

    gelelim hoca ile örtüşmediğimiz yere nagatamo ve mariano yerine oraya daha dinamik 2'li lazım. gerçi bu sene takımın en çöpü olarak gördüğüm mariano'yu ilk defa beğendim.(ama lemina'nın oraya cuk oturacağını tahmin ediyorum) nagatamo'nunda iyi niyetimden şüphem yok ama forvetin falcao... onu 2 kanattan beslemeyeceksin de kimi besleyeceksin. (bu senenin klişesini yazayım-keşke linnes kalsaydı) şener ömer gibi alternatiflere antrenörlerden birini vereceksin ki bu tercihen ümit davala olur. kanattan nasıl bindirme yapılacak, nasıl içeri pas verilecek(orta değil pas) 7/24 onu çalıştıracaksın.

    sonuç: ben düşündüğüm sistemin uygulanmasında ve verimli olabileceğinin anlaşılmasından memnunum. kendini toplayana kadar babelin yerine andoneyi koyarsanız, belhanda'yı feghouli ile korkutursanız yada emre mora 10 numara bug'ı yüklerseniz ki-gerçek hayallerim o; şöyle messi vari bir oyunla emre mor bizi bir şaşırtsa) sadece 2 kanat/bek sorununuz kalır ki mariano'nun yerine lemina olur ve fatih hoca bu işi biz daha düşünürken çözebilir. sonuçta tüm kadronun çok daha üzerinde fatih terim'imiz var.
    önceki entry'm: http://gss.gs/2777410

    edit: eski entry'min eklenmesi
  • 12
    2019-2020 sezonu ilk yarisi icin takimimizin oynayabilecegi en uygun sistemdir. su ana kadar 1 super kupa finali, 10 super lig maci ve 4 sampiyonlar ligi maci olmak uzere 15 resmi maci geride biraktik. bugune kadar sure alan futbolcularimizin performanslarina bakalim ve teshisi birlikte koyalim:

    - mariano, nagotomo kaliteli ama yasli ve temposuz bekler, yedekleri sener ve emre tasdemir ise sakatliklarla bogusan ve su an icin bek pozisyonlari icin yeterli olmayan oyuncular. (ömer bayram sol bek? allah yazdiysa bozsun) 4lu defansi ve kanat beklerini devre disi birakan bir oyun kurgumuz olmali, temposuz ve sakat beklerle herhangi bir 4lu defans kurgusu islemez

    - luyindama, marcao stoper ikilisi her ne kadar hata da yapsalar, iyi performans gosterdiklerini dusunuyorum, her iki oyuncu da onde bosluk bulunca topla cikmayi seven yerinde duramayan oyuncular. bulduklari bosluklarda ileri cikan bu 2 oyuncu, 3lu defansin sag ve sol stoperi olarak oynayabilirler, zira her ikisi de suratli ve geriye kosabilecek oyuncular. luyindama ve marcao arasinda gorev alacak donk ise 3lu defanstaki tek opsiyon ve bana göre 6 numarada oynamasindansa merkez stoper oynamasi daha mantikli

    - nzonzi, geldigi gunden beri belli bir seviyede oynuyor, stoperlerin arasina girmeyi seven, ileriye dikine etkili paslar atabilen ancak rakip yari sahaya gecmeyi cok sevmeyen bir oyuncu. 3lu defansta savunma yaparken stoperlerin arasina girme isteginden dolayi defansi kolayca 4lememizi saglayabilir

    - ömer bayram sol icte tam bir yeni transfer etkisi yaratti, orta sahamiza dinamizm ve hareket getirdi. sol kanatta ileri geri kosup mucadele eder, soldan yaptigi ortalar da rakip ceza sahasinda tehlike yaratir, zira bu sezon attigimiz gollerin bircogu ömer'in soldan yaptigi ortalar ve bindirmeler sayesinde oldu

    - lemina form tuttugunda yoruma bile gerek kalmayacak bir oyuncu, sahada olmazsa olmaz

    - jimmy durmaz, orta 4lunun en saginda feghouli ve emre mor'dan daha disiplinli oynayabilecek bir oyuncu, disiplinli oyun anlayisi ile ilk devre sonuna kadar 4lunun saginda bize fayda saglayabilir.

    - feghouli ve babel hucum kanatlari, herkesin bildigi uzere ayagina top bekleyen, defans yardimlari zayif ve yavas oyuncular..ayaklari her ne kadar kaliteli olsa da oyunun hizi bakimindan buyuk handikap.

    - falcao sakat

    - andone tam bir pres makinasi, 2019 model umut bulut, yaninda oynayacak skorer partnerini bekliyor

    - adem buyuk sure aldigi zamanlarda bence kalitesini gosterdi, daha cok sure almali

    - emre mor su an icin yeterli degil ancak daha cok sure almali. 10 numara pozisyonunda kosmayan bir belhanda ve feghouli yerine, calima girip top kaybetme riski olan emre mor'u tercih ederim

    bu baglamda ilk 11 su sekilde olabilir:

    https://galatasaray11.com/eleven/60973

    bu dizilisin, bu oyuncu grubuyla onumuzdeki birkac mac ic saha, dis saha fark etmeksizin denenmesi gerektigini dusunuyorum. su an oyun olarak dibe vurmusken, bu tarz denemeleri kesinlikle yapmali ve en uygun sistemi ve o sisteme en uygun oyuncu grubunu bir an evvel bulmaliyiz.
  • 14
    3-5-2'nin kardeşidir. iki sistemde de 3'lü defans ve çift forvet vardir. şu an için bize lazim olan şeyler yani. 4'lü defansta dağinik bir görüntü veriyoruz, bekler de ölü olunca iyi atağa çikan takimlar zorlu anlar yaşatiyorlar bize.

    çift forvet zaten olmazsa olmazımız olmalı her zaman. florya'nın girişine 'galatasaray sahaya her zaman çift forvetle çıkar' yazılı tabela asılmalıdır. tek sıkıntı elimizde kullanacağımız 2 sağlam, 1 sakat 1'de sakatlıktan yeni yeni çıkacak forvet olması.

    bu sistemin bir özelliği de orta sahada eksik kalmıyoruz. rakip elini kolunu sallaya sallaya ceza sahamıza giremiyor. ocak'a kadar bu sistem devam etmeli, ocak'tan sonra gelen-giden durumuna bakılıp nasıl bir plan uygulanacağına karar verilir.

    bu sistemin bazı oyunculara da faydası olur. mesela 3-4-1-2'nin '1'i olan feghouli bilindiği üzere geçen seneki feghouli'den bir hayli uzak form durumu olarak. geriye koşmakta güçlük çekiyor. fakat bu sistemde gücünü daha ekonomik kullanabilir. mariano da aynı şekilde eski halinden eser yok ama bu sistemle fazla sırıtmaz en azından. emre taşdemir bu sistemde var olan hücumcu özelliğini daha rahat kullanabilir. babel'in ceza alanına yakın olması onun daha etkin rolde olmasını sağlar. marcao arkaya fazla adam kaçırmaz, ahmet çalık bu sistemle parlayabilir. en önemlisi oyuncuların güveni yerine gelir. önümüzde zorlu bir fikstür var (başakşehir, brugge, trabzon, alanya, göztepe,psg) bu maçlar öncesi bu sistemi denemiş olmamız, bir yarı olsa dahi başarılı olmamız gelecek açısından ümit verici. oyuncular sisteme alıştıkça, belki 1-2 dokunuşla daha iyi bir takım olacağız.
  • 15
    "forvet arkası veya 10 numara" pozisyonunun en azından 4. fatih terim döneminde a planı olarak düşünülmediğini söyleyebiliriz. hoca, 3 sezonda da gördüğümüz üzere, maçlara 4-1-4-1 başlar, skor ve oyun olarak geridiyse ikinci yarı 4-4-1-1'e geçer, beklenen olmadıysa orta sahadan birini çıkartıp 4-4-2 veya daha riskli oyun planlarına geçer.

    hoca ve ekibinin kafasında hangi diziliş olursa olsun 3 merkez orta saha ile oynamak var ama bu 3 ismi en azından maçlara başlatırken hiçbir şekilde 10 numara oynatmak yok. daha çok maç içi geçişlerde 10 numara oynayan bir oyuncu görebiliyorsunuz.

    9 kasım 2019 gaziantep fk galatasaray maçı 3-5-2 dizilişini de bu şekilde yorumladı mesela. kendisine sorarsak nagelsmann'in tarzı bir 3-1-4-2 ile başladığını söylecektir bence. çünkü bu maçta orta sahamız net bir şekilde lemina ve önlerinde mezzala rollerinde feghouli ve ömer bayram şeklinde başladı.

    ancak, skoru aldıktan sonra zaman zaman feghouli 10 numara bölgesine kaydı ve rakibi 3-4-1-2 ile karşıladığımız da oldu. bence bu bölümde 3-4-1-2 tercih etmemizdeki amaç tamamen kontra atak düşüncesiyle alakalı. 3-4-1-2'de topu kapabilmeniz durumda öndeki 3 oyuncuyla beraber çok hızlı bir şekilde rakip kaleye gitme imkanı doğuyor ve bir orta saha oyuncunuzu daha geride bekletmiş oluyorsunuz. (zaten geriden uzun toplar atılması için de koşan oyuncu olan ömer bayram yerine, servis yapabilecek seri oyuna girdi.)

    kısacası, uzun zaman sonra ilk kez 9 kasım 2019 gaziantep fk galatasaray maçında fatih terim'in bir maçı her anlamda taktik anlamında sürklase ettiğini gördüm. gerçekten bu maçta 1. dakikadan itibaren hiç puan kaybedeceğimiz hissine kapılmadım. hoca 3'lü dizilişlere genel olarak soğuk baksa da umarım en azından devre arasına kadar bu oyunun üstüne koyarak idare etmeyi çalışır.
  • 20
    kesinlikle denenmesi gerektiğini düşünüyorum. bizim asıl sorunumuz kanat oyuncularımızın hareketsiz olması. bu sistemle feghouli ve arda'yı oyun dışına bırakıp iki tane çok iyi stoperimizin arasına emin bayram'ı monte etmeliyiz. sarrachi ve omar gibi oyunun ofans yönünde lig için yeterli oyuncularımız da var. orta ikili kesinlikle taylan ve etebo şu an için başka seçenek yok. forvet arkası serbest oyuncu olarak da emre akbaba gelene kadar emre kılınç denenebilir. aslında 3-4-1-2 yerine 3-4-2-1 oynamak oyuncu tiplerimize daha uygun gibi. forvet arkasındaki ikili de feghouli, arda, emre akbaba, emre kılınç gibi oyuncular oynayabilir.

    güzel hayallerimiz var ama fatih terim 3 yıldır ısrarla denediği fakat net bir sonuç almayı hala başaramadığı 4-1-4-1 ile yoluna devam edecektir.
  • 22
    kağıt üzerinde iyi kadromuz ile 2019-2020 sezonunun ilk yarısında da çıplak gözle tanımlanamayan bir oyun oynadığımız zamanlarda fatih hoca, içerideki paris saint germain* ve real madrid* maçlarında 3-5-2'yi tercih etmiş ve az antrenman yapılmasına rağmen gayet iyi bir performans göstermiştik.

    özellikle, luyindama'nın en iyi performansları bu maçlardaydı, üçlünün kenarında oynayınca geriden oyun kurma defosu ve savrukluğu çok göze batmıyordu. ayrıca, marcao da zaman zaman bir sol bek gibi bindirme yapabiliyordu. yedlin (linnes) - saracchi (ömer) beklerinin hataları da bu şekilde daha tolere edilebilir. bu noktada ben de 3-4-1-2 veya 3-4-3 hiç fark etmez, takımdan en yüksek verimi 3'lü formasyonlar ile alabileceğimizi düşünüyorum.

    ancak, 3'lü oynamamızdaki en büyük sorun tabii ki sadece üç stopere sahip olmamız gibi görünüyor. fatih hocanın ozornwafor'u stoperi geçtim, futbolcu bile olarak bile düşünmediğini hepimiz hatay maçı* sayesinde anladık.

    luyindama, marcao ve donk üçlüsünden biri sakat veya cezalı olduğunda yine sıkıntıya düşeceğimiz aşikar ama ben normalde de üçlü oynayacaksak taylan'ın orta stoper olarak kullanılabileceğini düşünüyorum. koeman, barcelona'da 3-4-2-1'de de jong'u orta stoper olarak da kullanıyor ve gayet de iyi performans gösteriyor.
  • 24
    galatasaray futbol takımının 2013-2014 sezonu boyunca oynamasını istediğim sistemdi. oyunculara baktığımızda birbirini tamamlayan çok güzel bir onbirimiz olurdu. ama yanlış hatırlamıyorsam juventus maçı ve öncesinde oynanan 2 süper lig maçı dışında bu sistemi kullanmadık.

    muslera
    chedjou-semih-hakan
    eboue-melo-selçuk-riera
    sneijder
    drogba-burak

    hucümcu sağ ve sol bekler, ayağı pas yapabilen sağ ve sol stoperler, kesici stoper, biri oyun kurucu biri kesici iki yönlü oynayabilen orta sahalar, final pası yapabilen ve pozisyonu bitirebilen forvet arkası, biri duvar olabilen biri koşucu santraforlar. kağıt üstünde gerçekten 3-4-1-2 veya 3-5-2 oynayabilecek bir kadro gibi gözüküyor ama pratikte nasıl olurdu bilmiyorum. bu arada önde ki yedilinin yapamayacağı hucüm organizasyonu yok. her türlü pozisyonu bulabilirler. biz kalite olarak nerelerden nereye düşmüşüz. gerçekten çok üzücü…
App Store'dan indirin Google Play'den alın